Πώς πάνε τα επενδυτικά σχέδια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Στο νόμο του 2011, έχουν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις – εντάξεις. Υποβλήθηκαν 47 σχέδια επενδύσεων. Υλοποιήθηκαν 9. Η απορρόφηση έφτασε τα 3,7 εκατ. ευρώ.
  • Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη για το θέμα των προτάσεων για επενδύσεις που έχουν υποβληθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι οποίες αφορούν τους αναπτυξιακούς νόμους.

Στο πλαίσιο του νόμου του 2004, η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. Υποβλήθηκαν 750 σχέδια επενδύσεων, τα οποία και εγκρίθηκαν. Υλοποιήθηκαν 415 επενδύσεις, ενώ σε φάση υλοποίησης είναι ακόμα, 63 σχέδια. Απορροφήθηκαν 158.000.000 ευρώ.

Στο νόμο του 2011, έχουν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις – εντάξεις. Υποβλήθηκαν 47 σχέδια επενδύσεων. Υλοποιήθηκαν 9. Η απορρόφηση έφτασε τα 3,7 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο του νόμου του 2016, ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις – εντάξεις. Εγκρίθηκαν 386 σχέδια, ενώ η απορρόφηση ανέρχεται στα 16 εκατ. ευρώ.

Τέλος, στο πλαίσιο του νόμου του 2022, η διαδικασία είναι ανοιχτή για αιτήσεις σχεδίων επενδύσεων προς ένταξη. Δεν έχει δοθεί απ’ το Υπουργείο Ανάπτυξης, το ύψος της κρατικής επιχορήγησης, ενώ δεν υπάρχει ακόμα κατανομή. Έχουν ήδη υποβληθεί 10 σχέδια, απ’ τα οποία, απορρίφθηκαν τα 5.

Όπως διαπιστώνεται, στον πρωτογενή και στον τριτογενή τομέα, τα αιτήματα και η κινητικότητα, προέρχεται απ’ τη Λακωνία και τη Μεσσηνία, Στον δευτερογενή τομέα, η δράση, προέρχεται, κυρίως, απ΄ την Κορινθία.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε, ότι, οι αναπτυξιακοί νόμοι δίνουν μικρές δυνατότητες στις Περιφέρειες, στον τομέα της επιδότησης σχεδίων.

 Φαίνεται, ότι, οι μεγάλες επενδύσεις επιδοτούνται απ’ τα προγράμματα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών.