ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Λεβεντάκης άφησε σύξυλο τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
Ο δήμαρχος Τριφυλίας δεν είναι ένας συνηθισμένος δήμαρχος. Ο Γιώργος Λεβεντάκης γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας και από το μηδέν κατάφερε να δημιουργήσει την ακτοπλοϊκή εταιρεία Leve Ferries, η οποία διαθέτει υδροφόρες, καταμαράν και ένα επιβατηγό τα οποία δραστηριοποιούνται στον Αργοσαρωνικό. Οι υδροφόρες του είναι εκείνες που μεταφέρουν νερό σε Αίγινα και Αγκίστρι.

Από το 2018 δέχτηκε πιέσεις και κατέβηκε για δήμαρχος στην τόπο γέννησής του όπου και εκλέχθηκε πανηγυρικά. Από την πρώτη Κυριακή επανεκλέχθηκε και στις περσινές εκλογές του Οκτωβρίου.

Είναι ένας δήμαρχος που απολαμβάνει την καθολική αποδοχή από τους δημότες του και αυτό έχει αποτυπωθεί σε δύο συνεχόμενες κάλπες.

Το γεγονός ότι στον δήμο του ,όπως και σε άλλους δήμους της περιφέρειας έχουν σταματήσει έργα που χρηματοδοτούνται από την περιφέρεια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Πριν από είκοσι μέρες περίπου σε καθιερωμένη σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη μεταξύ του Περιφερειάρχη κ.Δημήτρη Πτωχού και όλων των δημάρχων της Πελοποννήσου, ο κ.Λεβεντάκης αφού εισήλθε στην αίθουσα πήρε τον λόγο και «μάλωσε» τον κ.Πτωχό λέγοντάς του «τι μας φώναξες πάλι εδώ», «λεφτά θα δώσεις για να τελειώσουν τα έργα που μας βρίζουν οι πολίτες όλη μέρα»

κ.α. και αφού έβγαλε όλη την αγανάκτησή του αποχώρησε αφήνοντας σύξυλο τον περιφερειάρχη καθώς και του παρόντες δημάρχους.

Εδώ που τα λέμε δεν έχει άδικο ο δήμαρχος Τριφυλίας και είπε αυτά που θα ήθελαν να πουν και άλλοι συνάδελφοί του αλλά για να είμαστε ειλικρινής ο Περιφερειάρχης δεν έχει δικό του ταμείο.

Η ροή χρηματοδότησης ελέγχεται από την κυβέρνηση και η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την αναστολή πολλών έργων που δείχνουν στάσιμα, όπως πχ η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Λουτρακίου και όχι οι περιφέρειες.

Όπως και να έχει η υπόθεση η «παρέμβαση» Λεβεντάκη στην σύσκεψη έμεινε στην ιστορία.

mifi