Εορτασμός της ημέρας Φιλελληνισμού & Διεθνούς Αλληλεγγύης στην Τρίπολη με διοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου
την Παρασκευή 19 Απριλίου

Με διοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου και παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χρήστου Λαμπρόπουλου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας του Φιλελληνισμού και της Διεθνούς Αλληλεγγύης, την Παρασκευή 19 Απριλίου, στην Τρίπολη.

Η τελετή έλαβε χώρα στην πλατεία Άρεως και στο μνημείο αρχιερέων και προκρίτων όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από την Περιφέρεια, τον Δήμο της Τρίπολης και από εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Φιλελλήνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ακολουθεί το μήνυμα του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χρήστου Λαμπρόπουλου: «Το κίνημα του Φιλελληνισμού πήρε μεγάλη ώθηση τόσο από την ελληνική ιστορία, αποδεκτή από όλον τον κόσμο, όσο και από το σθένος και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821. Έπαιξε μεγάλο ρόλο και στη διεθνοποίηση του αγώνα και στη στήριξη στη συνέχεια και τελικά στη θετική του έκβαση.

Οφείλουμε ευχαριστίες για τον κομβικό τους ρόλο και πρέπει να θυμόμαστε πως η Ελλάδα είναι μία ισχυρή χώρα που απολαμβάνει διεθνούς στήριξης στα ζητήματά της».