Δύο διαγωνισμοί δημιουργίας μικρού ντοκιμαντέρ από το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου
Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής: 31 Μαΐου 2024
  • Έναν διαγωνισμό για επαγγελματίες σκηνοθέτες (σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Faito doc Festival της Νάπολης) και έναν μαθητικό διαγωνισμό, αμφότεροι με θέμα τους την πόλη, διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Μικρό ντοκιμαντέρ, έως 5’ με θέμα «Πορτραίτο μιας πόλης»
(η πόλη που αγάπησα, η πόλη που ζω, η πόλη που γεννήθηκα, η πόλη των ονείρων μου, μια όψη της πόλης μου…)

Το Διεθνές φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έχει ξεκινήσει ένα δημιουργικό πρόγραμμα διμερών συνεργασιών με ευρωπαϊκά φεστιβάλ που έχει ως στόχο την προώθηση και προβολή των εθνικών κινηματογραφιών με προβολές ντοκιμαντέρ και συμπαραγωγές μεταξύ σκηνοθετών των εκάστοτε δύο χωρών.  

Για το 2023-2024, το Διεθνές φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έχει έρθει σε συμφωνία με το Φεστιβάλ Faito doc Festival στην Νάπολη της Ιταλίας κατά την οποία, πέρα από την καθιερωμένη ανταλλαγή επιλεγμένων ντοκιμαντέρ, αποφασίστηκε να γίνει κάλεσμα σε Ελληνες και Ιταλούς δημιουργούς προκειμένου να καταθέσουν ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ διάρκειας 5’ με θέμα «Πορτραίτο μιας πόλης», με τις πόλεις του κόσμου να αποτελούν τη θεματική του μεγάλου αφιερώματος του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου που θα γίνει από τις 11-19 Οκτωβρίου 2024.

Από τα ντοκιμαντέρ που θα υποβληθούν, θα επιλεγούν από επιτροπή των φεστιβάλ τα 10 καλύτερα, πέντε από κάθε χώρα και θα διαγωνιστούν στο Faito doc festival στην Νάπολη τον Αύγουστο του 2024 και στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα τον Οκτώβριο του 2024.

Ο κάθε φορέας θα αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας των 5 σκηνοθετών στην  Νάπολη και την Καλαμάτα αντίστοιχα, στην περίοδο της διεξαγωγής των φεστιβάλ. Τις συναντήσεις των Ιταλών και Ελλήνων σκηνοθετών θα συντονίσουν οι υπεύθυνοι των δύο φεστιβάλ.

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής: 31 Μαΐου 2024

Ο φάκελος που καλείσθε να καταθέσετε ελληνικά και αγγλικά πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Βιογραφικό σκηνοθέτη
  • Εκτενή σύνοψη
  • Σημείωμα σκηνοθέτη σχετικά με την ιστορία και την αισθητική

.Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε μέσω e -mail στην διεύθυνση: peldocfest@gmail.com.