Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σήμερα το μεσημέρι τα επίσημα εγκαίνια των βασικών δομών διαχείρισης απορριμμάτων
Στα εγκαίνια, στην κεντρική μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας, είναι να παρευρεθεί και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Σήμερα, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι πρόκειται να γίνουν τα επίσημα εγκαίνια των δομών της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στα εγκαίνια, στην κεντρική μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας, είναι να παρευρεθεί και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα εργοστάσια και οι λοιπές υποδομές, έγιναν με την μέθοδο σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Αξίζει να τονιστεί, ότι, η μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων της Παλαιόχουνης δήμου Τρίπολης, είναι η βασική – κεντρική – μονάδα της ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

Οι μονάδες σε Καλλιρρόη Μεσσηνίας και Σκάλα Λακωνίας, είναι τώρα σε μεταβατική λειτουργία.

Η πρώτη, μέσα στο 2024, αναμένεται να λειτουργήσει 100%, ενώ η μονάδα της Σκάλας αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία Ιανουάριο με Φεβρουάριο του 2024.

Κατά τους υπεύθυνους, η ΣΔΙΤ Πελοποννήσου διαθέτει την καλύτερη τεχνολογία στην Ελλάδα, είναι ένα “πράσινο έργο”, που όταν ολοκληρωθούν όλοι οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης, όταν αυξηθούν τα ποσοστά της ανακύκλωσης και υπάρξει η συνεισφορά του Πράσινου Ταμείου, τότε, θα είναι, ακόμα πιο φθηνή ΣΔΙΤ, θα είναι ανταποδοτική προς την κοινωνία και τους πολίτες της.