- Το Παραδοσιακό Πάσχα γιορτάστηκε στην Αργολίδα και σε όλη την Πελοπόννησο, σε χωριά και πόλεις, με τον κόσμο να απολαμβάνει τον πατροπαράδοτο οβελία.
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, ο ουρανός ήταν γεμάτος κάπνα και η ατμόσφαιρα πνιγμένη στην τσίκνα, με τους ερασιτέχνες ψήστες να εφαρμόζουν όλη την …τέχνη τους, για να ικανοποιήσουν την παρέα.
Στις αυλές τα αρνιά γυρνούσαν στη σούβλα και το μεσημέρι όλοι απολάμβαναν τον εκλεκτό μεζέ, μετά τη νηστεία. Και όπως έλεγε ο κάθε ψήστης: «Το καλύτερο αρνί στη σούβλα, φέτος ήταν το δικό μου».
Αλλά και στις πόλεις οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον οβελία, στις ταβέρνες και τα εστιατόρια που προσάρμοσαν το μενού τους βγάζοντας τις σούβλες στους δρόμους, όπως στο Ναύπλιο και αλλού.
Και όσοι βαρυστομάχιασαν, απόλαυσαν το μεσημεριανό τους ύπνο και στη συνέχεια τον απογευματινό καφέ στο μπαλκόνι ή σε κάποια καφετέρια.
anagnostis.org