ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τα 250 εκ στις ΔΕΥΑ δεν είναι «προίκα», είναι δάνειο στους δήμους!

Αποκαλυπτικός υπήρξε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, χθες στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νεμέας όπου παρέστη προκειμένου και το σώμα της Νεμέας να αποφανθεί υπέρ της προσπάθειας που κάνουν οι 6 δήμοι απο κοινού για αποτροπή των αναγκαστικών συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ και ουσιαστικά, την ιδιωτικοποίηση, όπως λένε, του νερού.

Ο Δήμαρχος της Σικυώνας λοιπόν, πέραν των όσων έχει αναφέρει στις άλλες συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων για το θέμα (Κορίνθου, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων), αποκάλυψε πως τα περιβόητα 250 εκ ευρώ που αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση για το θέμα των ΔΕΥΑ, δεν είναι «προίκα» αλλά δάνεια προς τους δήμους που θα υποχρεωθούν, είτε έντοκα είτε άτοκα να αποπληρώσουν!

 

«Δεν θα μας δώσουν προίκα τα 250 εκ στις ΔΕΥΑ, θα τα δώσουν στους δήμους ως δάνειο!Ό,τι χρωστάει η ΔΕΥΑ θα τα πληρώσει ο δήμος ένα ποσοστό και μετά ένα άτοκο δάνειο για 20 χρόνια! Δεν μιλάμε για προίκα λοιπόν! Διεκδικούμε βεβαίως «προίκα» σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση, γιατί έγινε ο Καποδίστριας, έγινε ο Καλλικράτης, μας είχαν πει οτι θα δοθούν χρήματα γι αυτές τις μεταρρυθμίσεις αλλά στην πορεία έχουμε το 1/5 απο τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) να παίρνουμε» σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.