Κιάτο: Viral για ακόμα μια χρονιά η μεταμφίεση του δημάρχου
έκλεψε εντυπώσεις
  • Για άλλη μια χρονιά ο δήμαρχος του Κιάτου «έκλεψε» την παράσταση στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της πόλης.

Οι Απόκριες έφτασαν στο τέλος τους, ωστόσο, αυτό που πρέπει να παραδεχθούμε είναι ότι και φέτος είδαμε πολύ ενδιαφέρουσες ενδυμασίες από αρκετά καρναβάλια στη χώρα. Μπορεί η Πάτρα να έχει τον τίτλο της «βασίλισσας του Καρναβαλιού», το βραβείο, όμως, για την πιο πετυχημένη αμφίεση για φέτος ανήκει και πάλι στον δήμαρχο Κιάτου.

 

Ο λόγος, φυσικά, για τον Σπύρο Σταματόπουλο, ο οποίος ντύθηκε Τζον Λένον και μαζί με άλλη μια γυναίκα, η οποία μεταμφιέστηκε σε Γιόκο Όνο, έκαναν την τέλεια αναπαράσταση της πιο διάσημης αντιπολεμικής διαμαρτυρίας.

 

Ξαπλωμένοι σε ένα βανάκι της Βολφσβαγκεν, που έγραφε: «Δώστε ευκαιρία στην Ειρήνη» παρέλασαν στους κεντρικούς δρόμους του Κιάτου και κέρδισαν το χειροκρότημα τόσο για την ευρηματική αμφίεση, όσο και για το αντιπολεμικό μήνυμα.

Μάλιστα, στο τέλος του καρναβαλιού ανέβηκε σε ένα άλλο αυτοκίνητο και μαζί με τα... υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος (Beatles) σχημάτισαν το σήμα της Ειρήνης.

 

Θυμίζουμε ότι πέρυσι ο ίδιος δήμαρχος είχε ανεβεί σε μια παλιά μηχανή και είχε ντυθεί Στάθης Ψάλτης, , κάνοντας μία πολύ επιτυχημένη αναπαράσταση των βιντεοταινιών της δεκαετίας του 1980, «Καμικάζι Αγάπη Μου» και «Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ».

 

Η πιο διάσημη αντιπολεμική διαμαρτυρία έγινε στο κρεβάτι

Ο Τζον Λένον γνώρισε τη γιαπωνέζα καλλιτέχνη Γιόκο Ονο το Νοέμβριο του 1966. Στις 20 Μαρτίου του 1969 ο Λένον και η Ονο θα παντρευτούν στο Γιβραλτάρ. Ανακοινώνουν στα Μέσα ότι θα περάσουν το μήνα του μέλιτος στο κρεβάτι, επιλέγοντας αυτό τρόπο για να διαδηλώσουν υπέρ της ειρήνης και κατά του πολέμου του Βιετνάμ. Ήταν μία από τις πιο πρωτότυπες αντιπολεμικές διαμαρτυρίες της εποχής.


Ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο επέλεξαν με αυτό τον τρόπο για να εκφράσουν τη αντιπολεμική τους διαμαρτυρία. Ξάπλωσαν δηλαδή απλά σε ένα κρεβάτι, επιτρέποντας την είσοδο στο δωμάτιο σε δημοσιογράφους από το πρωί έως τις 9 το βράδυ.


Το πρώτο bed-In (όπως είχε ονομαστεί), έγινε από τις 25 έως τις 31 Μαρτίου 1969 στο Χίλτον του Άμστερνταμ.

Στο δωμάτιο 902, όπου ο Τζον και η Όνο περνούσαν το μήνα του μέλιτος, σκέφτηκαν ότι ήταν μια πολύ ευκαιρία να προωθήσουν παγκοσμίως αίτημά τους για την ειρήνη, εκμεταλλευόμενοι τη δημοσιότητα από γάμο τους.

Οι δυο τους είχαν τοποθετήσει αντιπολεμικές αφίσες και λουλούδια, με σκοπό να φτάσουν μέσα από τις γαμήλιες φωτογραφίες τους σε όλο τον κόσμο.

 

gazzetta