Ενημερωτικές ομιλίες στο Μουσείο Στυμφαλίας «Ενδυναμώνοντας τους μαθητές μας»
την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024
  • Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει σχετικές ομιλίες σε σχολικές ομάδες Γυμνασίου-Λυκείου καθώς και στους συνοδούς καθηγητές τους, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 (ώρες 12:00-13:30), με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους.

Συγκεκριμένα, η παιδοψυχίατρος Αμαλία Παπαδημητροπούλου, Διευθύντρια του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιού & Εφήβου του Καραμανδάνειου Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών, θα αναφερθεί στους τρόπους αντιμετώπισης διαφορετικών περιστατικών ενδοσχολικού εκφοβισμού. 

Στη συνέχεια, η κοινωνική λειτουργός Μαρίνα Αλεξοπούλου, Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Καραμανδάνειου Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών, θα περιγράψει τις κοινωνικές επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού, ενώ η ψυχολόγος του Παιδιατρικού Τμήματος του Καραμανδάνειου Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών, Χρύσα Κουτροπούλου θα αναλύσει τις ψυχολογικές προεκτάσεις του φαινομένου στα θύματα.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).