Μιλά με νούμερα ο Θανάσης Τσατσούλης: Aν αυξηθούν κι άλλο τα δημοτικά τέλη, καλύτερα να αλλάξουμε πόλη (ΒΙΝΤΕΟ)
O πρώτος σε ψήφους της Συμμαχίας Πολιτών, Θανάσης Τσατσούλης, πήρε το λόγο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων και ανέφερε πως διερεύνησε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ 37 δήμους, αναφορικά με το τι πληρώνουν οι κάτοικων άλλων δήμων της Ελλαδας για δημοτικά τέλη!

«Εκανα μια έρευνα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, για να έχω πλήρη εικόνα σχετικά με το τι πληρώνουν οι άλλοι δήμοι. Εύχομαι να μην κάνω λάθος και να είναι ενήμερη και η Υπηρεσία.Ειδα αποφάσεις δημοτικών επιτροπών και δημοτικών συμβουλίων σε 37 δήμους. Από τους 37 είμαστε στους τρεις πιο ακριβούς δήμους, σε ότι αφορά το συντελεστή των οικιών.

 

Πρόκειται για πόλεις , ή πρωτεύουσες νομών, ή πόλεις σαν εμάς επαρχιακές, πόλεις που έχουν κοινά στοιχεία με μας. Οι τρεις ακριβότερες πόλεις είναι το Άργος με αυξήσεις δημοτικών τελών 10%, η Καβάλα με αυξήσεις 30%, η οποία όμως είχε ταμειακό έλλειμα 4.000.000 ευρώ και η Κόρινθος με αυξήσεις πάνω από 30%.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι για τις οικίες, το πρόσημο «2» σε αυξήσεις (2,30 ο συντελεστής στην Κόρινθο), έχει μόνο η Κόρινθος, το Αργος και η Καβάλα. Εύχομαι να κάνω λάθος, καλό είναι να το τσεκάρει η Υπηρεσία. . Ακουσα το δήμαρχο να λέει πως του χρόνου θα γινουν και άλλες αυξήσεις, τότε θα πρέπει να αλλάξουμε πόλη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Τσατσούλης, Εμπορικός Διευθυντής του Καζίνο Λουτρακίου, ο οποίος ξέρει να μιλά με νούμερα!

Δια της επαγωγικής μεθόδου τα στοιχεία αφορούν στο σύνολο της επικράτειας, κατά συνέπεια η Κόρινθος επέβαλλε αυξήσεις μεγαλύτερες μαζί με την Καβάλα σε ολόκληρη τη χώρα;

Η τοποθέτηση του Θανάση Τσατσούλη στο 17:10 του βίντεο

 

Δείτε επίσης