Σε Αθίκια και Σοφικό η παρουσίαση του τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Κορινθίων
Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στα 853.118 ευρώ, ενώ χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Κορινθίων, για τις Δημοτικές Ενότητες Σαρωνικού και Σολυγείας, παρουσίασε από τα Αθίκια και το Σοφικό, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς.

Μαζί του είχε τον γενικό γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Θύμιο Μπακογιάννη, ενώ παρόντες στην παρουσίαση ήταν ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Στασινός, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, εκπροσώποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του αναδόχου μελετητικού σχήματος, καθώς και πολίτες.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στα 853.118 ευρω, ενώ χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωσης έως το τέλος του 2025, όπως παρατήρησε ο κ. Ταγαράς

«Πρόκειται για στρατηγικό Σχεδιασμό που θα καθορίσει το μέλλον του τόπου, και ένα μεγάλο στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε όλοι μαζί» ανέφερε κατά την παρουσίαση.