Πολύ μεγάλη «καμπάνα» σε γνωστό σούπερμάρκετ της Κορινθίας
για ποιούς λόγους
  • Το πρόστιμο των 7.000 ευρώ  επέβαλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Lidl που βρίσκεται στο 1 ο Χλμ Π.Ε.Ο. Κιάτου – Κορίνθου στο Κιάτο Κορινθίας, και βεβαιώθηκε σήμερα από την Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Κορινθίας, καθώς οι επιθεωρητές διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων, μερικές από τις οποίες συνιστούν κατάφορη παραπλάνηση των καταναλωτών, όπως ότι σε ένα προϊόν  αναγραφόταν τιμή έκπτωσης -50% ενώ η πραγματική έκπτωση ήταν -30%.

Πιο συγκεκριμένα οι επιθεωρητές της Περιφερειακή Ενότητας Κορινθίας, διαπίστωσαν τις εξής παραβάσεις στο 882 υποκατάστημα της  Lidl:

1. Στις ετικέτες των προϊόντων «ΑΓΡΟΙΚΙΑ χοιρινή ωμοπλάτη 200 γρ» & «Camembert French τυρί 250γρ», δεν αναγράφονταν με σαφήνεια, επάρκεια και ακρίβεια, ώστε να γίνει εύκολα αντιληπτή από τον καταναλωτή η πληροφορία για την τελική τιμή των εν λόγω προϊόντων παρά μόνο το ποσοστό έκπτωσης αυτών, ήτοι 30%. Για αυτή την παράβαση επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.000 € (1.000 € ανά κωδικό προϊόντος).

2. Το προϊόν BIO ORGANIC 3.8 FAT ΓΑΛΠΟ 1LT, βρέθηκε να φέρει ετικέτα, χωρίς καμία ένδειξη και πληροφορία ως προς την τιμή πώλησης του εν λόγω συσκευασμένου προϊόντος, ενώ βρισκόταν τοποθετημένο σε σημείο διαχωρισμένο από άλλα τρόφιμα με αναρτημένη πινακίδα με την ένδειξη «- 50%», και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.000 €.

3. Τα προϊόντα “Φάρμα Κουκάκη στραγγιστό 2+1 Δώρο (3*200γρ)” & “Milbona Assorted Yogurt (8*125gr)”, ήταν τοποθετημένα σε σημείο διαχωρισμένο από άλλα τρόφιμα, έχοντας αναρτημένη πινακίδα επ’ αυτού, όπου αναγραφόταν «-50% », ενώ τα εν λόγω προϊόντα που ήταν τοποθετημένα εντός του συγκεκριμένου σημείου, είχαν έκπτωση σε ποσοστό -30%, με αποτέλεσμα η πληροφορία που παρέχεται στον καταναλωτή, για τα προϊόντα που διατίθενται προς πώληση να μην είναι ακριβής, ειλικρινής, εύκολα αντιληπτή από τον καταναλωτή καθώς και παραπλανητική ως προς το ποσοστό έκπτωσης των ανωτέρω προϊόντων. Για αυτην την παράβαση επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 € (1.000,00 € ανά κωδικό προϊόντος).

4. Δεν λειτουργούσαν τα ηλεκτρονικά συστήματα αναγνώρισης και ελέγχου τιμών (price checker) για την πληροφόρηση των καταναλωτών σχετικά με τις τιμές των προϊόντων και επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 €.