Σε τροχιά περιδίνησης ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι γίνεται στην Κορινθία
Ύστερα από το επεισοδιακό διήμερο της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και τις αποχωρήσεις των βουλευτών Τσακαλώτου και Πέρκα από την Κ.Ο. του κόμματος τα μαχαίρια δείχνουν να έχουν μπει προσωρινά στα θηκάρια.

Αυτή η προσωρινή ανακωχή ισχύει μόνο για τα προβεβλημένα στελέχη και όχι για τα τρολ της υπόγας που λέει ο Σκουρλέτης. Η ομάδα αυτή του διαδικτύου έχει την δικιά της  γραμμή και δεν ''συγχωρεί΄΄ διαφωνούντες ή πόσο μάλλον αποχωρούντες.

Δείτε για παράδειγμα πως ''στόλισε'' Τσακαλώτο και Πέρκα ένα επιφανές μέλος της υπόγας για να καταλάβετε:

 

Εδώ να αναφέρουμε ότι στο διαδίκτυο και ειδικά στο twitter,υπάρχουν δύο ''υπόγειες'' στοές. Του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας. Ποιά υπόγα είναι καλύτερη ή χειρότερη  δεν είναι της ώρας να το αναλύσουμε απλώς η υπόγα του ΣΥΡΙΖΑ ανακατεύεται με πολλά και πολλές φορές αυτή η υπόγα είναι που δίνει την γραμμή, ότι χειρότερο δηλαδή για ένα κόμμα εξουσίας να άγεται και να φέρεται επικοινωνιακά από τρολ του διαδικτύου!

Το λεγόμενο τώρα ζήτημα της κάθαρσης του ΣΥΡΙΖΑ από όσα στελέχη αντέδρασαν ή αισθάνθηκαν άβολα με την εκλογή Κασσελάκη δεν μπορεί να συνδυαστεί με αυτό που λέγεται-και γράφεται- ότι τα ίδια άτομα έφερναν προβλήματα στον Τσίπρα. 

Γνωτό τοις πάσι  την εποχή της προεδρίας Τσίπρα, ο Αλέξης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού και σεβαστός από όλους. Ήλεγχε την κυβέρνηση, το κόμμα, τα όργανα του κόμματος, τα πάντα. Ο Αλέξης ήταν επίσης ο πολιτικός που πήρε ένα κόμμα του 4% και το πήγε στο 35% και ήταν ο συνδετικός κρίκος στις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και στο άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία.

Φεύγοντας ο Αλέξης Τσίπρας από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε η κόλλα που κράταγε όλες τις τάσεις ενωμένες. 

Όπως λένε πολλοί αναλυτές η εκλογή Αχτσιόγλου δεν θα άλλαζε τρομερά τον ΣΥΡΙΖΑ, ίσα ίσα που θα έφτιαχνε ένα πιο καθαρό αριστερό προφίλ και  η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ θα συνέχιζε όπως ήταν, αλλά λίγο πιο αριστερά.

Όλα αυτά άλλαξαν με την εκλογή Κασσελάκη. Η πλειοψηφία των μελών που προσήλθε στις εσωκομματικές κάλπες του έδωσε την εξουσία επειδή ''προέβλεψε'' ότι θα κερδίσει τον Μητσοτάκη. 

Το σάρομα Κασσελάκη δεν ακούμπησε καλά στον ψυχισμό των ιδεολόγων του ΣΥΡΙΖΑ, των ιδεολόγων αριστερών που έχοντας μια στάση ζωής πολλοί από αυτούς, δεν μπορούσαν να (απο)δεχθούν τον νέο πρόεδρο ή μάλλον αυτά που πρεσβεύει.

 

Τι γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία

Στην Κορινθία τώρα, έχουμε 4 μέλη στη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Τον  βουλευτή Γιώργο Ψυχογιό, την πρώην βουλεύτρια Μαρία Θελερίτη, τον Γιώργο Δέδε και τον Φάνη Κουρεμπέ

Εκτός Φάνη Κουρεμπέ όλοι οι άλλοι δείχνουν να συντάσσονται με την επιλογή της πλειοψηφίας και στηρίζουν τον νέο πρόεδρο. 

Ο Φάνης ο Κουρεμπές ιδιαίτερα ανήσυχος στα social media δείχνει μια απογοήτευση θα λέγαμε αλλά καλό είναι να πει ο ίδιος αν μένει ή φεύγει. 

Ο Γιώργος Ψυχογιός από την άλλη, μπορεί να έχει χαρακτηριστεί ''ομπρελίστας'' αλλά το όνομά του δεν είναι μέσα στους 45  της ΚΕ που έφυγαν!  

Επίσης ο βουλευτής μας είναι και αναπληρωτής τομεάρχης για το προσφυγικό, μια θέση που πήρε με Κασσελάκη έχοντας φυσικά την εμπειρία και τις γνώσεις να την αναλάβει.

Τι μέλλει γενέσθαι

Οι ετοιμασίες για ένα μεγάλο ανοικτό συνέδριο τον Φεβρουάριο είναι μια διέξοδος στα πάθη και στις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί, θα εκτονωθεί κόσμος και κοσμάκης αν μέχρι τότε είναι όλοι μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα είναι μαζί, αν τα τρολ της υπόγας συνεχίζουν να βάλλουν κατά πάντων και ειδικά στους διαφωνούντες του κόμματος.

Το αντίπαλο δέος αν μπορούσαμε να πούμε στον Κασσελάκη δεν είναι ο Τσακαλώτος, ο Φίλης, ο Βίτσας, ή ο Σκουρλέτης. Το επίφοβο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να του φύγουν κορυφαία νέα στελέχη όπως η Αχτσιόγλου, ο Τεμπονέρας κ.α. να συμπληρώσουν τον μαγικό αριθμό 10 και να συστήσουν κοινοβουλευτική ομάδα .Η πρόβλεψή μου είναι ότι δεν συμπληρώνουν και γι'αυτό δεν την κάνουν.

Το χειρότερο σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καν οι αποχωρήσεις, είναι οι δημοσκοπήσεις.

Τα τελευταία δείγματα δεν είναι καθόλου καλά για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που από το 17,8% των εθνικών εκλογών έφτασε στα τελευταία γκάλοπ να πηγαίνει τσίμα τσίμα με το ΠΑΣΟΚ.

Στις κακές δημοσκοπήσεις έρχεται ο Παύλος Πολάκης-alter ego του νέου και άπειρου προέδρου-να κάνει πλυντήριο μιλώντας συνεχώς για ''κυβερνώσα αριστερά'' αλλά ποιος εμπιστεύεται τον Πολάκη, όταν λίγο καιρό πριν από τις εκλογές έλεγε ότι ''όλες οι δημοσκοπήσεις είναι πληρωμένες''  και έβαζε στοίχημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ''είναι 4-5 μονάδες μπροστά πανελλαδικά'' με τα γνωστά αποτελέσματα.

 Μπορείτε να φανταστείτε τι θα σέρνουν στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αν συνεχιστεί η διολίσθηση των ποσοστών; Δεν συζητάμε καν το γεγονός να έρθουν οι ευρωεκλογές  και τα ποσοστά αυτά όντως αποτυπωθούν στην κάλπη. 

Αυτοί που σήμερα τον υμνούν αύριο θα τον έχουν πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων.

Κλείνοντας δύο μήνες από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είδαμε και ακούσαμε πολλά. Συμφωνούμε ότι σε ένα ζωντανό δημοκρατικό κόμμα πάντα θα υπάρχουν διεργασίες,συμφωνίες,διαφωνίες. Όλα αυτά όμως λαμβάνουν την  μερίδα του λέοντος στην ενημέρωση γιατί όπως και να το κάνουμε πάντα τα κατινίστικα κερδίζουν την ουσία.

Και η ουσία κύριοι και κυρίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να κάνετε κριτική στη κυβέρνηση, όχι να βγάζετε τα εσώψυχα σας στην δημοσιότητα.

Η δημοκρατία ζητά να αναγνωρίσετε τον ρόλο που σας έδωσε το εκλογικό σώμα και να πράξετε το καθήκον σας.

Μιχάλης Φιλιάνδρας(mifi)