Λήγει τη Δευτέρα η Προθεσμία για το Πρόγραμμα Πράσινων Δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ
75.000 Θέσεις για Εργαζόμενους

Τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων για 75.000 εργαζόμενους. Έως σήμερα έχουν υποβληθεί ήδη 68.000 αιτήσεις, επιβεβαιώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των εργαζομένων για νέες δεξιότητες.

«Το νέο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των εργαζομένων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την πράσινη μετάβαση της οικονομίας.

Τα προγράμματα ΣΕΚ θα υλοποιηθούν με τη διαδικασία του συστήματος παροχής επιταγών κατάρτισης (training vouchers). Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών, εκ των οποίων οι 12 ώρες θα πραγματοποιηθούν με δια ζώσης εκπαίδευση, τουλάχιστον 48 ώρες με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες με ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Την κατάρτιση θα ακολουθεί πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, μέσω επιταγών πιστοποίησης (certification voucher) και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε 400 ευρώ (μικτά).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/katartisi-ergazomenon

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και, μετά την ανακοίνωση του Μητρώου, θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από λίστα που περιλαμβάνει περισσότερα από 600 προγράμματα κατάρτισης που προσφέρουν περισσότεροι από 200 πάροχοι ΣΕΚ.

Η ΔΥΠΑ υλοποιεί το μεγαλύτερης κλίμακας πρόγραμμα ΣΕΚ που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα, με στόχο την κατάρτιση και πιστοποίηση 500.000 ανέργων και εργαζομένων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Για να υποβάλετε την αίτηση, θα πρέπει να:

είστε μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα
έχετε ηλικία άνω των 18 ετών
είστε απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, όπως αυτή ορίζεται στη σχετική νομοθεσία.
Τα δικαιολογητικά για την αίτηση που πρέπει να έχετε είναι:

Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας/Διαβατηρίου σε ισχύ (ταυτοποίηση).
Αντίγραφο απολυτηρίου, τουλάχιστον, Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ή ανώτερου τίτλου σπουδών, καθώς και επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης σε περίπτωση που ο τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή. Σημειώνεται ότι όσοι ωφελούμενοι αποφοίτησαν από το Δημοτικό ως και το σχολικό έτος 1979 – 1980 λογίζονται ως απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης και είναι επιλέξιμοι για τα προγράμματα Σ.Ε.Κ. που υλοποιεί η Δ.ΥΠ.Α. Κατά αντιστοιχία, για τους ωφελούμενους οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει από το Δημοτικό από το σχολικό έτος 1980 – 1981 και έπειτα, απαιτείται και η αποφοίτηση από το Γυμνάσιο ώστε να λογίζονται ως απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης και επομένως να είναι επιλέξιμοι για τα προγράμματα Σ.Ε.Κ. που υλοποιεί η Δ.ΥΠ.Α.
Υπεύθυνη Δήλωση μέσω gov.gr , ΠΡΟΣ: Δ.ΥΠ.Α. στην οποία θα δηλώνει ότι:Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις, που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του
άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι:α. Δεν παρακολουθώ ή/και δεν έχω παρακολουθήσει άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που υλοποιείται στο
πλαίσιο της ίδιας δράσης (Δράση 16913 «SUB 2: Οριζόντια Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για
στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontal upskilling/reskilling programs to targeted populations), του
Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής
Ένωσης- NextGenerationEU.β. Δεν παρακολουθώ και δεν έχω παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο κατά τα
τελευταία δύο (2) έτη πριν από τη δημοσίευση της παρούσας Πρόσκλησης.γ. Δεν παρακολουθώ και δεν θα παρακολουθήσω κανένα άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που επιδοτείται με
πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων που συμπίπτει χρονικά, εν όλω
ή εν μέρει, με το πρόγραμμα κατάρτισης για το οποίο υποβάλλω την παρούσα αίτηση.
δ. Το πρόγραμμα κατάρτισης που θα παρακολουθήσω θα είναι εκτός του ωραρίου εργασίας μου.

Πρόσθετα δικαιολογητικά (π.χ. πτυχίο γνώσης αγγλικής γλώσσας) που τυχόν απαιτεί το πρόγραμμα που
θα επιλέξει ο ωφελούμενος.

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων της Δ.ΥΠ.Α.

Στείλε το ΚΑΥΑΣ της αίτησης σου ΤΩΡΑ στην φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος https://forms.gle/DQfnCLxjQUaySWsG7  για να ενταχθείς ΑΜΕΣΑ σε τμήμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 27410 24464 (εσωτ. 936, 934, 931) ή μπορείτε να αποστείλετε τα ερωτήματα σας στο e-mail: anaptyxiakikor@gmail.com .»