Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μακαρίου Αρχιεπισκόπου Κορίνθου του Νοταρά στους Μύλους της Σάμου
στις 16 Μαΐου
  • Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μακαρίου Αρχιεπισκόπου Κορίνθου του Νοταρά στο γραφικό χωριό Μύλοι της Σάμου, στις 16 Μαΐου, αναδεικνύοντας την ζωντάνια της τοπικής παράδοσης και τη βαθιά πνευματική κληρονομιά της περιοχής.

Την παραμονή, την Τετάρτη 15 Μαίου, στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στους Μύλους, πλήθος πιστών συνέρρευσε για να παραστεί στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευσέβιος.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Σελλής, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας, εκφώνησε τον θείο λόγο αναφερόμενος στη φιλοκαλική αναγέννηση του 18ου αιώνα, την οποία ο Άγιος Μακάριος υπήρξε εμπνευστής και πρωτοπόρος.

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 16 Μαΐου, η ημέρα ξεκίνησε με τον Όρθρο και συνεχίστηκε με την Θεία Λειτουργία, όπου ο σεπτός μας Ποιμενάρχης χοροστάτησε, ιερούργησε και ομίλησε.

Στη συνέχεια, προέστη μιας μικρής Λιτάνευσης εντός του παραδοσιακού χωρίου των Μύλων, μεταφέροντας την εικόνα του Αγίου στα στενά του χωριού.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος απηύθυνε λόγο αναφερόμενος στη ζωή και το έργο του Αγίου Μακαρίου, τονίζοντας την πολιτεία του Αγίου και τη διαχρονική σημασία του περάσματός του από το Νησί και ειδικότερα από το χωριό των Μύλων. Επεσήμανε τα θαύματα που πραγματοποίησε ο Άγιος καθώς και την πνευματική κληρονομιά που έχουν κληροδοτήσει οι πρόγονοί μας.