Από την Αχαϊα μέχρι το Βέλγιο μια σύλληψη διαδρομή
Ο καταζητούμενος συνελήφθη στο Βέλγιο λίγο πριν ταξιδέψει με προορισμό την Αλβανία και το προσεχές διάστημα, αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα.
  • Στη σύλληψη ενός 38χρονου που φέρεται να έχει αρχηγικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Αχαΐα και εξαρθρώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2022 προχώρησαν οι βελγικές αρχές.

Ο καταζητούμενος συνελήφθη στο Βέλγιο λίγο πριν ταξιδέψει με προορισμό την Αλβανία και το προσεχές διάστημα, αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα. 

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ένας 22χρονος Αλβανός και ένας 27χρονος Πατρινός, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης, 65χρονος συνταξιούχους ναυτικός από την Αιγιάλεια και 27χρονος, επίσης από την Πάτρα, που είχαν περιφερειακό ρόλο.

Η σύλληψή του κατέστη δυνατή μετά από συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας και των βελγικών αρχών.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθη, την 17-3-2023, σε χώρα του εξωτερικού, από αστυνομικές αρχές του εξωτερικού, αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης. Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2022 είχε εξαρθρωθεί μετά από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που ενεχόταν στην συστηματική διακίνηση ναρκωτικών στην Αχαΐα, κατά την οποία είχαν συλληφθεί τέσσερα μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνταν το αρχηγικό μέλος, ο οποίος είχε διαφύγει σε χώρα του εξωτερικού.

Σε βάρος του κατηγορούμενου – αρχηγού της οργάνωσης – είχε σχηματιστεί δικογραφία από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, για εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης είχαν κατασχεθεί περισσότερα από 12 κιλά κάνναβης, 483 γραμμάρια κοκαΐνης, 43 γραμμάρια ηρωίνης και ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

ertnews