Τα λάθη της ομιλίας Πτωχού στην Κόρινθο
Με λόγο χλιαρό και χωρίς αποτύπωμα απευθύνθηκε προχθές το βράδυ στους Κορίνθιους ο υποψήφιος περιφερειάρχης, χρισμένος επισήμως απο τη Νέα Δημοκρατία, Δημήτρης Πτωχός.

Σύνθημα ενότητας, συσπείρωσης και νίκης έστειλε από τη Κόρινθο το βράδυ της Παρασκευής ο Δημήτρης Πτωχός στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά», αλλά μάλλον όχι με μεγάλη απήχηση, αφού η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν απογοητευτική….

 

Παρόλο που ως φυσιογνωμία είναι συμπαθής και ευγενικός, δεν αφήνει στους πολίτες εκείνα τα χαρακτηριστικά που επιζητούν σε έναν περιφερειάρχη και σίγουρα όχι , με τα λεγόμενα του, τα όσα προσδοκούν για τον τόπο τους στα επόμενα χρόνια.

 

 

Το ακροατήριο  ήταν κομματικό, στην πρώτη γραμμή ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι Υπουργοί και Βουλευτές του νομού μας, ο υπουργός Κυρανάκης.

 

 

 

Τον Υποψήφιο προλόγισε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δημήτρης Σουφρίλας και εδώ εντοπίζουμε το 1ο λάθος της ομιλίας του κ.Πτωχού σε επίπεδο στησίματος. Ουδείς κατανόησε το λόγο του προλόγου από τον κ.Σουφρίλα, ενδεχομένως να κατανοούσαμε εάν τον προλόγιζε ο τέως Πρωθυπουργός.

 

 

Τα ουσιαστικά ωστόσο λάθη εντοπίζονται στην ουσία της ομιλίας του κ.Πτωχού ο οποίος φάνηκε να αγκιστρώνεται από την πρόσφατη εθνική εκλογική νίκη της ΝΔ, από τα επιτεύγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού αν και η στήριξή του δεν φαίνεται να είναι και τόσο ξεκάθαρη, από το κομματικό «καθήκον» στο οποίο τα στελέχη της ΝΔ σχεδόν πάντα υπακούν! Η παρουσία υπουργών και βουλευτών απέδειξε αυτό το συμπέρασμα περίτρανα.

 

 

Τι μας είπε ο κ.Πτωχός;

 

Μα, είπε οτι είμαστε η «πύλη της Πελοποννήσου», η «γέφυρα» με την πρωτεύουσα. Ειπωμένο πολλάκις και χωρίς κανείς ποτέ να μετουσιώσει σε πράξη τα λόγια του υλοποιώντας έργα ανάδειξης και στήριξης της Κορινθίας ακόμα και φροντίδας της φυσικής πύλης, του Ισθμού. Θα ήταν λοιπόν καλύτερο να το είχε αποφύγει.

 

Μας είπε οτι θα ασχοληθεί με τα μεγάλα θέματα. Φράγμα Ασωπού. Όταν στο ακροατήριο είναι δυο Υπουργοί, ο ένας εκ των οποίων απ’ όταν ήταν νομάρχης, που ασχολούνται , αναφέρονται, δεσμεύονται για το έργο αλλά ακόμα το έργο είναι ανολοκλήρωτο, δεν το ακουμπάς. Ειδικά εάν δεν έχεις την λύση. Άραγε ο κ.Πτωχός γνωρίζει το ιστορικό του φράγματος ή απλά ήταν μια γραμμή στην – σύντομη η αλήθεια είνια- ομιλία του;

 

 

 

Αναφέρθηκε όχι μια αλλά 3 φορές σε επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, επενδύσεις. Ποιό είναι το σχέδιο που προετοιμάζει ο κ.Πτωχός και τόσο επίμονα στάθηκε σε αυτό το κομμάτι; Ή μήπως το σχέδιο είναι έτοιμο προς υλοποίηση;

 

 

Σημείωσε την αμεσότητα και πρόσβαση του στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ως εκλεκτός της ΝΔ, που θα φέρει γρηγορότερα τις λύσεις – δεν είπε αν είναι λύσεις που οι πολίτες θέλουν ή αν είναι λύσεις που η κυβέρνηση θα προωθεί ως τετελεσμένο. Έσπευσε βέβαια να το.. σώσει λέγοντας πως και να μην είχε τέτοια πρόσβαση τον ίδιο αγώνα θα έδινε. Το ζήτημα εδώ βέβαια είναι, εάν δεν ήταν κομματική επιλογή, θα ήταν σήμερα υποψήφιος περιφερειάρχης;

 

 

Ονόμασε τις εταιρίες που έρχονται στο βιοτεχνολογικό πάρκο Λεχαίου, ένα έργο που διεκδίκησε με θέρμη ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Χρίστο Δήμα κατάφεραν, ωστόσο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δεν θεώρησε σωστό, κομψό, ευγενές ή έστω διπλωματικό να αναφέρει ούτε τον κ.Δήμα που παρίστατο αλλά ούτε και τον δήμαρχο Κορινθίων, τον οποίον σημειωτέον, είναι ο μοναδικός υποψήφιος περιφερειάρχης που δεν έχει επισκεφτεί στο γραφείο του, είδαμε τις προηγούμενες ημέρες και τον κ. Μάκαρη και τον κ.Τατούλη.

 

 

Χρησιμοποίησε φράσεις που οι Κορίνθιοι έχουν κουραστεί να ακούν για περιφέρεια «πρότυπο» ! Το motto ακόμα «Η Πελοπόννησος μπροστά» αδειάζει και αδικεί ταυτόχρονα τον νυν Περιφερειάρχη της ΝΔ κ. Παναγιώτη Νίκα.

 

 

 

Το παραλιακό μέτωπο στο Κιάτο, στο Ξυλόκαστρο και στο Λουτράκι, είπε ο κ. Πτωχός!  Εργα δρομολογημένα δηλαδή από άλλον…..

 

 

Στα.. πεταχτά μίλησε για Νεμέα, Ζήρεια, Στυμφαλία. Δεν υπήρχε χρόνος ή ο υποψήφιος δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα, τα θέματα, τα έργα που μπορούν να υλοποιηθούν σε αυτές τις περιοχές;

 

 

Λόγος κενός περιεχομένου θα έλεγε ένας Κορίνθιος. Λόγος χωρίς πρόγραμμα! Έχει άραγε ο κ.Πτωχός διότι σε όλα του τα spot τα οποία πράγματι είναι πολλά μιλά…γενικά!

 

Υπάρχει πρόγραμμα; Και αν ναι, γιατί δεν αναφέρεται; Βάσει αυτού δεν θα ψηφίσουν οι πολίτες; και λέγοντας πολίτες εννοούμε το σύνολο των πολιτών! Εκτός βέβαια και αν ο κ.Πτωχός αρκείται, μιλά και στοχεύει μόνο στο κομματικό ακροατήριο …..που μάλλον είναι και δυσαρεστημένο….

 

Για την «ταμπακιέρα» ….φωνή βοώντος εν τη ερήμω, αν και ο κ. Γκιολής λίγο μαγκωμένος μας φάνηκε!

 

 

Ο Νικος Ταγαράς ανέφερε με στόμφο: «για τα δύσκολα είμαστε εδώ και σε αυτά τα δύσκολα θα είμαστε μαζί». Ασχέτως αν εξασφάλισε την εκλογή του και δεν σηκώνει πλέον τηλέφωνα!!!

 

 

«Θα κάνετε το καθήκον σας, όπως στις εθνικές εκλογές, είπε ο Μεσσήνιος Βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης στους 170 παρευρισκόμενους…..

 

 

Το καλά πληροφορημένο ρεπορτάζ του loutrakiblog λέει πως πριν την έναρξη των εγκαινίων υπήρχε πολύ γκρίνια για την μικρή προσέλευση κόσμου.

 

Μάλιστα, συγκεκριμένος υποψήφιος δέχτηκε «παρατήρηση» από τον κ.Πτωχό για την κακή προετοιμασία και κινητοποίηση. Και σε αυτό το σημείο ο κ.Πτωχός δεν είχε άδικο αφού τα εγκαίνια του πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα με τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου δημάρχου Αλέξανδρου Γκουργιώτη, μιας μικρής παράταξης που κατεβαίνει για 1η φορά και… ίσως να είχε στην οδό Κύπρου όχι μόνο περισσότερο κόσμο αλλά και περισσότερο παλμό!

 

 

Οι επιμελούντες την ομιλία του κ.Πτωχού, την διοργάνωση, την κινητοποίηση ίσως δεν είχαν αντιληφθεί πως προετοιμάζουν τη εκδήλωση ενός υποψηφίου περιφερειάρχη ο οποίος μάλιστα έχει να αναμετρηθεί με τον – το ξέρουν καλά όλοι- αναγεννημένο και πανίσχυρο Πέτρο Τατούλη ο οποίος στην κυριολεξία σαρώνει την Πελοπόννησο.

 

Διαβάστε αυτό  «Πάμπτωχη» η συγκέντρωση του Πτωχού στην Κόρινθο (φωτο)