Θανάσης Μανάβης: «Ξεκινά η δημιουργία οργανισμού προώθησης και προβολής του τουρισμού του δήμου Βέλου-Βόχας»
παρουσία της βουλευτή Κορινθίας κας. Μαριλένας Σούκουλη
  • Tην δημιουργία οργανισμού προώθησης και προβολής του τουρισμού του δήμου Βέλου-Βόχας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει χθες το πρωί στο υπουργείο Τουρισμού ο  δήμαρχος κ.Θανάσης Μανάβης, στην συνάντηση του με την υφυπουργό  κ.. Ελενα Ράπτη.

Ο δήμαρχος παρουσία της βουλευτή Κορινθίας κας. Μαριλένας Σούκουλη, την οποία ευχαριστεί ιδιαίτερα για την βοήθεια της, παρουσίασε στην υφυπουργό ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την δημιουργία του DMMO  και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, με την κα. Ράπτη και τις υπηρεσίες του υπουργείου, να δηλώνουν ότι με κάθε τρόπο θα στηρίξουν την προσπάθεια του δήμου Βέλου-Βόχας, στην δημιουργία του Οργανισμού.

Να σημειώσουμε ότι έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα, σε επίπεδο, μελετών και οργάνωσης και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την δημιουργία τόσο του Τουριστικού παρατηρητηρίου στον δήμο.

Τον δήμαρχο στην επίσκεψη του στο υπουργείο Τουρισμού συνόδευσε ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος για τον τουρισμό κ.Ευάγγελος Πιτσούνης.

Από την λειτουργία του οργανισμού DMO αναμένεται να προκύψουν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για τον τουριστικό προορισμό.

Η Τουριστική δραστηριότητα του προορισμού εξασφαλίζει την βιωσιμότητα της αφού η τουριστική ανάπτυξη που δημιουργείται έχει πλέον όλες τις προϋποθέσεις για να διατηρηθεί και μελλοντικά. 

Η τοπική κοινωνία έχει οφέλη από την τουριστική ανάπτυξη που προκύπτει και διατηρούνται έτσι διαχρονικά τα κίνητρα για μια αποτελεσματική συνεργασία με τον οργανισμό.

Οι εμπλεκόμενες τουριστικές επιχειρήσεις βελτιώνουν τη θέση τους, γίνονται περισσότερο ανταγωνιστικές σε σχέση με άλλους προορισμούς και βλέπουν τα έσοδα τους και την κερδοφορία τους να αυξάνονται.

Ο προορισμός έχει πλέον αποκτήσει μια νέα δυναμική και ένα σύγχρονο brand το οποίο τον αναδεικνύει στην τουριστική αγορά τοποθετώντας τον στις πρώτες επιλογές για τον επισκέπτη.