Λουτράκι: Ενισχύουμε την εξωστρέφεια του Δήμου μας στον ιαματικό τουρισμό
Τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων εκπροσώπησαν ο Αναπληρωτής Δημάρχου - Αντιδήμαρχος Διοικητικού-Οικονομικού κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου και ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης.
  • Στοχεύοντας στην ενίσχυση της προσπάθειας εξωστρέφειας του ιαματικού Τουρισμού, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας  - Αγίων Θεοδώρων συμμετείχε στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ιστορικών Λουτροπόλεων (European Historic Thermal Towns Association) που πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία στο Baden bei Wien της Αυστρίας, το διήμερο 9 - 11 Μαΐου 2023. 

Την πρώτη ημέρα, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Επικοινωνίας και Τουρισμού (Commission Communication and Tourism) της EHTTA όπου έγινε ανασκόπηση των δράσεων επικοινωνιακής προβολής και δικτύωσης των πενήντα Δήμων - μελών  του Συνδέσμου για το έτος 2022 και συμφωνήθηκε η στρατηγική marketing για το επόμενο έτος. 

Ακολούθησαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης στην οποία συμμετείχαν Σύνδεσμοι Δήμων και Περιφερειών αλλά και μεμονωμένες Ιαματικές πηγές από δεκαοκτώ χώρες της Ε.Ε. και δύο Διεθνείς Οργανισμούς, όπου συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις σε θέματα προϋπολογισμού-ισολογισμού της EHTTA, απολογισμού δράσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και δικτύωσης των μελών, επικοινωνίας και marketing. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα συμμετοχής του Συνδέσμου στις διεθνείς εκθέσεις IT BERLIN και THERMATALIA και τα press & fam trips που διοργανώθηκαν και ακολούθησε η παρουσίαση των τεσσάρων νέων δήμων μελών από τη Γαλλία, τη Ρουμανία,  την Ισπανία και τις Η.Π.Α. 

Τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων εκπροσώπησαν ο Αναπληρωτής Δημάρχου - Αντιδήμαρχος Διοικητικού-Οικονομικού κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου και ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης. 

Ο κ. Σακελλαρίου με αφορμή την συνεδρίαση δήλωσε «Εργαζόμαστε όλοι μαζί, από κοινού, για την υλοποίηση ενός στόχου, την ενδυνάμωση του τουριστικού μας προϊόντος,  την ανάπτυξη του ιαματικού και ιατρικού τουρισμού και τη διάδοσή του ανάμεσα στις χώρες μέλη του δικτύου. 

Στο πλαίσιο συνεργασίας με ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά πρακτορεία, επαγγελματίες του τουρισμού και Tour Operators, δημιουργούμε τουριστικά πακέτα των ιστορικών πόλεων θερμαλισμού για ακόμη μία χρονιά, με σκοπό τη βελτίωση της επισκεψιμότητας του τόπου μας

Τέλος, συμφωνήσαμε τη διοργάνωση press trip, σε συνεργασία με το τηλεοπτικό κανάλι GLOBTROTTER TV για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής ως ελκυστικού προορισμού υγείας και ευεξίας».