ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ: «Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία»
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Ο στίχος του μεγάλου, στρατευμένου μας ποιητή Μιχάλη Κατσαρού: “το μέλλον μας θα έχει πολλή ξηρασία”, δεν θα μπορούσε παρά να είναι όχι μόνο προφητικός αλλά και επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε. Ο στίχος αποτελεί την κατακλείδα του ποιήματος (Θα σας περιμένω) και πριν από αυτόν, ο Κατσαρός μας προτρέπει: “Μην αμελήσετε, Πάρτε μαζί σας νερό”!!

    Με αφορμή δημοσιογραφική έρευνα που βγήκε στη δημοσιότητα πριν λίγο καιρό και αφορά την υπερκατανάλωση ύδατος (άρδευσης – ύδρευσης) χωρίς κανένα έλεγχο και όχι μόνο, των τεράστιων και φιλόδοξα ανερχόμενων τουριστικών συγκροτημάτων του Costa Navarino στην Μεσσηνία, η παράταξή μας ήταν η μοναδική που έχει αναδείξει το θέμα, όλα τα προηγούμενα χρόνια συμμετοχής μας στα Περιφερειακά Συμβούλια της Πελοποννήσου και όχι μόνο. Μάρτυρες μας, είναι τα πρακτικά και οι μαγνητοσκοπημένες συνεδριάσεις. Και φυσικά είχαμε τονίσει ότι η εταιρεία δεν ελέγχεται από κανέναν κρατικό μηχανισμό, ότι ξεζουμίζει τους υδάτινους πόρους για να ποτίζει τους αχανείς χλοοτάπητες του γκολφ και άλλους υδροβόρους κήπους της. Το νερό για τους χλοοτάπητες και μόνο θ΄ αντιστοιχούσε να ποτιστούν 1.000 στρέμματα θερμοκηπίων, αλλά φυσικά το νερό δεν επαρκεί όχι για θερμοκήπια, αλλά ούτε για τις μικρότερες ανάγκες των αγροτών της γύρω περιοχής. Επιπλέον, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος παραχωρεί στην επιχείρηση το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης και δεν τιμολογεί κλιμακωτά και αποτρεπτικά -όσο πιο πολύ, τόσο πιο πολύ- αλλά παρέχει εκπτώσεις ώστε η επιχείρηση να πληρώνει λιγότερο από τον κάτοικο! Εκτός από την ανισότιμη τιμολογιακή μεταχείριση επιπλέον οι δημότες, έλαβαν και ειδοποίηση από τον Δήμο που έλεγε ότι εάν η κατανάλωσή τους ξεπερνάει το όριο (;) θα τους κόβεται το νερό, και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση!

   Βέβαια η έρευνα των Reporters United και doctv.gr είναι ελλιπής, καθώς δεν μιλά καθόλου για τη φωνή της Ανταρσία στο Μωριά ως μοναδική καταγγέλλουσα στο ΠεΣυ Πελοποννήσου, απέναντι στα μεγάλα τουριστικά οικονομικά συμφέροντα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα τεκταινόμενα στο τελευταίο συμβούλιο (Δεκέμβρης 2023) της προηγούμενης περιόδου, όπου στο θέμα της “επέκτασης της ΠΟΤΑ ”,  όλες - μα όλες - οι υπόλοιπες παρατάξεις καταχειροκροτούσαν κι έπλεκαν εγκώμια στο Costa Navarino! Το πόσο μεγάλη ανάπτυξη έφερε στην περιοχή, και πόσο ελπιδοφόρο είναι το μέλλον της Μεσσηνίας χάριν της επενδύσεως αυτής! Αποτέλεσμα, να ψηφίσουν όλοι “υπέρ” της επέκτασης της ΠΟΤΑ, με μόνη την Ανταρσία του Μωριά η οποία ψήφισε “κατά”. Χαρακτηριστική υπήρξε η στάση της ΛΑ.ΣΥ. (περιφερειακής παράταξης του ΚΚΕ) η οποία μετά από μακροσκελή τοποθέτηση ψήφισε “λευκό”, δηλαδή δεν πήρε θέση παρά μόνο για τις εργασιακές συνθήκες και τα κέρδη του κεφαλαίου!  Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι τους όψιμους υποκριτικούς φανφαρονισμούς κι ας αρκεστούμε όλοι, σε μια σκληρή αυτοκριτική για όλα τα δεινά που συμβαίνουν στο λαό και τον τόπο. Στη δική μας υποτελή – άβουλη στάση, απέναντι στους “μεγάλους” και “τρανούς” που ευαγγελίζονται ανάπτυξη ποτισμένη τόσο με το αίμα των εργαζομένων, όσο και με το νερό, πηγή ζωής του λαού μας! Να μην αμελήσουμε, να πάρουμε μαζί μας το νερό σημαίνει, να πάρουμε την τύχη της ζωής μας στα χέρια μας! Το πολιτικό σύστημα παρέα με τα δεκανίκια του, απέδειξαν ότι μόνο τους μέλημα είναι το ξεζούμισμα όλων των πλουτοπαραγωγικών πόρων με μοναδικό σκοπό το δικό τους κέρδος.  

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΡΟΦΗ, ΣΤΕΓΗ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΝΕΡΟ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ