Όπλα, ναρκωτικά και αρχαιότητες σε αγροικία 70χρονου στην Πελοπόννησο!
Συνελήφθη απο τις αρχές οι οποίες πραγματοποίησαν εισβολή στην αγροικία την Τρίτη, διαπιστώνοντας την ύπαρξη όπλων, ναρκωτικών και αρχαιοτήτων!

Σε αποθήκη αρχαιοτήτων και ναρκωτικών είχε μετατρέψει 70χρονος Πελοποννήσιος την αγροικία του! Οι αρχές είχαν ενημερωθεί για την παράνομη δραστηριότητα και χθες 1η Οκτωβρίου εισέβαλαν στο χώρο. Από την επιχείρηση διαπιστώθηκε η ύπαρξη ναρκωτικών, αρχαιοτήτων αλλά και όπλων!

Ο 70χρονος, κάτοικος τοπικής κοινότητας στην Μεσσήνη συνελήφθη και αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για ναρκωτικά, όπλα και περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητες κάνναβης (κλώνοι, φύλλα), συνολικού βάρους -600- γραμμαρίων,

-3- όπλα για θήρα με κινητό ουραίο, λειόκαννα,

-1- εμπροσθογεμές δίκαννο όπλο,

-1- πιστόλα, με εκτεταμένες οξειδώσεις χωρίς πιστολοειδή λαβή,

-1- μεταλλική πολεμική χειροβομβίδα αμερικανικού τύπου, ανενεργή,

-1- μεταλλική γεμιστήρα πιστολιού,

-5- φυσίγγια πυροβόλου όπλου,

-1- αγγείο φύλαξης υγρών, μετά μίας λαβής,

-1- πυξίδα (αγγείο) με κολλημένο πώμα,

-1- σκύφος με αναπαραστάσεις,

τμήμα ρωμαϊκού αμφορέα.

Τα παραπάνω κατασχεθέντα αντικείμενα, εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και θα παραδοθούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.