ΣΟΚ σε σχολείο της Πελοποννήσου: 17χρονος επιτέθηκε με φαλτσέτα σε 12χρονο!
Σοκαριστική είναι και η δήλωση του πατέρα του 17χρονου ο οποίος ανέφερε στα ΜΜΕ πως «συνηθίζει ο γιός του να χρησιμοποιεί την φαλτσέτα κατ αυτόν τον τρόπο!»

Αντιμέτωπος με δυο συμμαθητές του που του επιτέθηκαν με φαλτσέτα βρέθηκε ένας 12χρονος σε σχολείο της Ερμιόνης την Τρίτη. Οι δυο νεαροί πλησίασαν τον 12χρονο όταν εκείνος βρισκόταν στο χώρο του κυλικείου και αφού εκτόξευσαν απειλές εναντίον του τον…ξύρισαν με την φαλτσέτα που κρατούσε ο ένας εξ αυτών!

Οι δυο 17χρονοι συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απλή σωματική βλάβη, απειλή και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Απο τις αρχές συνελήφθησαν και οι γονείς τους με την κατηγορία παραμέλησης εποπτείας. Σήμερα οι νεαροί αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή.

Το περιστατικό έφερε στη Βουλή ο Γιώργος Γαβρήλος . «Η σχολική κοινότητα της Ερμιόνης και ευρύτερα της Αργολίδας, δεν αποτελεί κάποια ακραία περίπτωση που διαφέρει από τις υπόλοιπες σχολικές οικογένειες της Ελλάδας και αυτό ακριβώς αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος επιθετικότητας και ακραίου bullying που η νέα αυτή γενιά αντιμετωπίζει. Οι πολλαπλές και σκληρές κρίσεις που βιώσαμε ως κοινωνία, έχουν επηρεάσει βαθιά και ανεξίτηλα τα παιδιά μας. Αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτό είναι σα να εθελοτυφλούμε και να μην βλέπουμε το δάσος, αλλά τα δέντρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

 

Στοιχεία – σοκ για την ενδοσχολική βία: 1 στα 3 παιδιά δέχεται bullying
Προβληματισμό προκαλούν τα ετήσια στατιστικά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκεκριμένα του Κέντρου για τη Βία και τον Εκφοβισμό Bullying που λειτουργεί. Σε σχετική έρευνα που εκπόνησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έρευνα το σχολικό έτος 2022-2023, όπου 1 στα 3 παιδιά (32,4%), σε σύνολο Γεωγραφικών Περιφερειών και Σχολικών Βαθμίδων σε όλη την Ελλάδα, δέχεται εκφοβισμό με 1 στα 6 παιδιά να δηλώνουν ότι αισθάνονται πώς το σχολείο τους δεν τους μαθαίνει να μην εκφοβίζουν τους συμμαθητές τους

Οι ενδείξεις που πρέπει να προβληματίσουν τους κηδεμόνες
Υπάρχουν ενδείξεις που οφείλουν να προβληματίσουν τους γονείς/κηδεμόνες, όταν συναντάται η περίπτωση παιδιών που εκφοβίζονται. Τα παιδιά αυτά αισθάνονται ντροπή, φόβο, μοναξιά, απόγνωση, δυστυχία και θυμό. Οι επιπτώσεις του εκφοβισμού γίνονται αισθητές σε κάθε ηλικία, φυλή και σε όλα τα φύλα και οι συνέπειες ιδιαίτερα σοβαρές, καθώς μπορεί να εμφανίσουν μελαγχολική διάθεση, να αισθάνονται υπεύθυνα για αυτό που τους συμβαίνει, να παρουσιάσουν σωματικά συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, πόνους στην κοιλιά κ.ά., συναισθηματικές δυσκολίες, ευερεθιστότητα, επιθετική συμπεριφορά, απότομη πτώση στη σχολική τους επίδοση ακόμα και να αυτοτραυματιστούν ή να παρουσιάσουν αυτοκτονικό ιδεασμό.