Mε 81 συμμετοχές το Arcadia Classic Tour 2024
υπό την υποστήριξη των Δήμων Λουτρακίου-Περαχώρας και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
  • Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α.

Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση εναλλαγή βουνού και θάλασσας.

Με 81 συνολικά όμορφα οχήματα στην αφετηρία από όλες τις χρονολογικές περιόδους, με τους περήφανους ιδιοκτήτες και φίλους, λέσχες και παρέες, όλοι με κέφι και χαμόγελο για μια ακόμη γιορτή του κλασσικού αυτοκινήτου. 

Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε έναν αγώνα regularity για όλους και αυτό αποτυπώνεται με το καλύτερο δυνατό τρόπο στην ποικιλία οχημάτων και στα πληρώματα στην λίστα συμμετεχόντων που έφτασε αισίως τις 81 συμμετοχές. 

Από την «γεμάτη» (μετά από καιρό) κατηγορία Ε στα διαχρονικά σχήματα των κατηγοριών F, G και Η, στα I των 70s, στα J1/2 των 80s ως τα όμορφα youngtimer, που σε λογικό ποσοστό επι του συνόλου δικαιολογεί την παρουσία τους, κάνοντας το starting list να θυμίζει ένα ζωντανό μουσείο αυτοκίνησης.

Διαδρομές βγαλμένες απο την Ελληνική Μυθολογία και την πλούσια ιστορία μας. Από την αφετηρία στο κοσμοπολίτικο Λουτράκι στο ενετικό Αγιωνόρι, στις Ομηρικές Μυκήνες και μετά στο Αρτεμίσιο, κάτω από την σκιά του Βουνού της Θεάς Άρτεμις, στην βυζαντινή Δούκα Βρύση και στην Στυμφαλία, τη λίμνη του Ηρακλή για να καταλήξουμε στο ξύλινο φράγκικο οχυρό στην αρχαία Πελλήνη, το σημερινό Ξυλόκαστρο. 

Η  κοσμοπολίτικη κωμόπολη της Κορινθίας με το εκπληκτικό πευκοδάσος δίπλα στην παραλία, που εξακολουθεί να προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι, παραμένοντας ένας από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς σε όλη την Πελοπόννησο θα λάβει την σκυτάλη της φιλοξενίας των αγωνιζομένων!

Με συνολικό μήκος διαδρομής 320,66 χλμ, 12 Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας και 96 χρονομετρήσεις με το δορυφορικό σύστημα της εταιρίας Anube Sport οι αγωνιζόμενοι θα απολαύσουν ένα χορταστικό διήμερο απίστευτων διαδρομών και απολαυστικής οδήγησης με τα ιστορικά-κλασσικά τους οχήματα.

Το Arcadia Classic Tour διατηρεί, από το 2015 που ξεκίνησε, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, κάτι που το έκανε τον αγαπημένο αγώνα όλων των συμμετεχόντων και φίλων του κλασσικού-ιστορικού αυτοκινήτου. Γιατί το Arcadia Classic Tour είμαστε όλοι εμείς, συμμετέχοντες και οργάνωση που το κάναμε μεγάλο!

Είμαστε χαρούμενοι με την ανταπόκριση σας και υποσχόμαστε να προσφέρουμε ένα ομόρφο διήμερο που όλοι θα πουν …well spent

Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση, σας περιμένουμε όλους στο 10ο επετειακό !!!

Το Arcadia Classic Tour 2024 τελεί υπό την υποστήριξη των Δήμων Λουτρακίου-Περαχώρας και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και διοργανώνεται με την αρωγή των SAMOS STEAMSHIP και ACF.

Συμμετέχοντες : Provisional Entry list - Προσωρινος Πινακας Συμμετεχοντων | Triskelion

Πρόγραμμα : Itinerary - Προγραμμα | Triskelion

Χάρτες : Maps - Χαρτες | Triskelion

Κανονισμός : Standart and Supplementary Regulation - Συμπληρωματικος Κανονισμος | Triskelion

Link αποτελεσμάτων :Results - Αποτελέσματα | Triskelion