΄΄Χτύπησαν'' ξανά επίδοξοι απατεώνες στη Λακωνία
Τέλος δεν έχουν στη Λακωνία οι απόπειρες εξαπάτησης από επιτήδειους, οι οποίοι επιχειρούν με διάφορα τεχνάσματα και προσχήματα να καρπωθούν οικονομικά οφέλη σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Οι δράστες, που δεν πτοούνται από τις κατά καιρούς εξαρθρώσεις κυκλωμάτων, ξεπηδούν σαν «λερναία ύδρα» και σκαρφίζονται διαρκώς νέα τεχνάσματα και «τρικ» για να ξεγελάσουν τα υποψήφια θύματά τους. Προφασιζόμενοι διάφορες ιδιότητες, από υπαλλήλους επιχειρήσεων και υπηρεσιών, μέχρι «πελάτες» ξενοδοχείων και δωματίων, αλλά και «διαμεσολαβητές» για αποφυγή κυρώσεων από δήθεν τροχαίο ατύχημα, οι πανούργοι επιστρατεύουν από τη φαρέτρα τους κάθε πιθανό κι απίθανο μέσο για να πετύχουν τους ύπουλους σκοπούς τους.

Με «δόλωμα» υπηρεσίες του Δ. Μονεμβασίας

Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο των άγνωστων κακοποιών βρέθηκαν επιχειρήσεις στην περιοχή της νοτιοανατολικής Λακωνίας και μάλιστα με το «δέλεαρ» ενός επίσημου φορέα, όπως είναι ο Δ. Μονεμβασίας, που οι δράστες χρησιμοποίησαν για να παραπλανήσουν τους συνομιλητές τους.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, άγνωστος/οι, προσποιούμενοι εργαζόμενους των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δ. Μονεμβασίας,  επιχείρησαν να εξαπατήσουν ιδιώτες (εργολάβους, προμηθευτές κλπ) που παρέχουν εργασίες ή υπηρεσίες στο δήμο, επικαλούμενοι υπηρεσιακούς παράγοντες και εργαζομένους του δήμου, δήθεν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής τους.

Η προσπάθεια εξαπάτησης έγινε αντιληπτή και τα περιστατικά ήρθαν σε γνώση του δημάρχου Ηρακλή Τριχείλη και του αρμόδιου αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Μαυρομιχάλη, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε την Ελληνική Αστυνομία και ήδη κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για τον εντοπισμό των ατόμων που κρύβονται πίσω από το συμβάν.

Μαυρομιχάλης: «Ήθελαν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών»

Για τον «έξυπνο» -πλην αποτυχημένο- τρόπο που λειτούργησαν οι δαιμόνιοι δράστες  μίλησε στον «Λακωνικό Τύπο» ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης. Όπως εξήγησε, «οι δράστες βλέπουν τις αναρτήσεις του δήμου στο “Διαύγεια” σχετικά με έργα και συμβάσεις με εργολάβους και προμηθευτές μας και βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Έτσι, μία γυναίκα κάλεσε στα λογιστήρια συνεργαζόμενων επιχειρήσεων σε Μολάους και Νεάπολη και, προσποιούμενη υπάλληλο της Οικονομικής Υπηρεσίας, ζήτησε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών για υποτιθέμενη καταβολή χρηματικών ποσών. Ευτυχώς, τα στελέχη των εταιρειών κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν ενέδωσαν στην εν λόγω απαίτηση. Γνωρίζουν τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις κι έτσι η προσπάθεια των αγνώστων έπεσε στο κενό».

«Καμία συναλλαγή δεν πραγματοποιείται τηλεφωνικά»

«Τέτοιου είδους περιστατικά θα πρέπει άμεσα να γνωστοποιούνται στις αστυνομικές αρχές», επισημαίνει ο Δ. Μονεμβασίας κι εφιστά ιδιαίτερη προσοχή σε όλους, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι «οι οικονομικές συναλλαγές που σχετίζονται με το Δήμο Μονεμβασίας, ακολουθούν πάντα την οριζόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία και καμία συναλλαγή δεν πραγματοποιείται τηλεφωνικά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο».

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιτήδειοι συστήνονται ως εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και φορέων στη Λακωνία, καθώς ανάλογα συμβάντα έχουν καταγραφεί στο παρελθόν σε Σπάρτη και Γύθειο, όπου μέσω τηλεφωνικών κλήσεων απατεώνες προσπάθησαν να αποσπάσουν χρήματα από ιδιώτες.

koinignomi.gr