Aπάντηση του Τιμολέοντα Πιέτρη στο δημοσίευμα-κριτική του Korinthia24.gr
Χθες Σάββατο 4 Μαρτίου, δημοσιεύσαμε το παρακάτω άρθρο, ασκώντας φυσικά καλοπροαίρετη και αμιγώς πολιτική κριτική στον αντιδήμαρχο τουρισμού του δήμου Κορινθίων που αφορούσε σε μια δημόσια δήλωσή του στο Fb.

Διαβάστε κατ΄αρχήν το άρθρο μας

Απίστευτα πράγματα στην Κόρινθο! Αντιδήμαρχος....μεσίτης...

Η απάντηση  δεν άργησε να έρθει από τον αντιδήμαρχο κ. Πιέτρη, την οποία είδαμε και πάλι τυχαία στο fb, αργά το βράδυ, αν και θα περιμέναμε να μας κοινοποιηθεί με ένα email τουλάχιστον. Ομως δεν πειράζει.

Οφείλουμε να δημοσιεύσουμε την απάντησή του για δεοντολογικούς λόγους:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ KORINTHIA24 την οποία και κοινοποιώ !

Αγαπητή Χαρά καλησπέρα και καλή Σαρακοστή σου εύχομαι καταρχάς με υγεία !

Σου απαντώ σε όλα τα θέματα και ερωτήματα..

1. Απίστευτο είναι που σε μια πολύ δύσκολη οικονομικα περίοδο παγκοσμίως ,υπάρχει ενδιαφέρον για επένδυση στον Δήμο Κορινθίων , και μάλιστα μεγάλης δυναμικής που μόνο όφελος μπορεί να έχει η περιοχή μας !

2. Με τον Δήμαρχο εχω διαρκή επικοινωνία για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με το αντικείμενο μου .

3. Με το να αναφέρεις ότι λειτουργώ ως μεσίτης , είναι σαν να λες ότι απο αυτή την διαδικασία αν προχωρήσει θα βγάλω χρήματα κοινώς..σωστά ;

Αν ήθελα να βγάλω χρήματα , θα το κοινοποιούσα δημοσίως ; ΟΧΙ !

Άρα για να το κοινοποιώ σημαίνει ότι θέλω να βρεθεί η χρυσή τομή για να γίνει η επένδυση αυτή στον τόπο μας , διότι θα συμβάλλω να βρεθούν αρκετές περιπτώσεις , με αποτέλεσμα ο Επενδυτής να έχει περισσότερες πιθανότητες να επενδύσει στον τόπο μας..

Ο σκοπός μου είναι καθαρός για αυτό το κοινοποιώ δημοσίως..

4. Στην συνέχεια αναφέρεις ότι είμαι πολιτικά άπειρος..

Με συγχωρείς αλλά θέλω να ανακαλέσεις..

Είμαι απο 22 χρόνων δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Κορινθίων και σήμερα είμαι 30 !

Νεαρός είμαι.. άπειρος όχι !

8 χρόνια δημοτικός σύμβουλος , 3,5 χρόνια αντιδήμαρχος και μέλος σε πολλές Επιτροπες όλα αυτά τα χρόνια του δήμου , μόνο άπειρο δεν με λες !

Ρίξε μια μάτια στο “ άπειρο” έργο που έχει γίνει στον τομέα μου αυτά τα χρόνια και μετά κρίνε πως θέλεις εσύ να χρησιμοποιήσεις την σημασία αυτής της λέξης για εμένα ..

5. Όσο για να συμβουλεύομαι έμπειρους συναδέλφους..

Ακούω σέβομαι και συμβουλεύομαι όλους τους ανθρώπους , ανεξάρτητα ηλικίας , θέσης και οικονομικής δυνατότητας..

τις αποφάσεις όμως για το τι θα κάνω τις παίρνω πάντα μόνος μου και εκ του αποτελέσματος στην πορεία μου μέχρι σήμερα , μόνο σε καλό μου έχει βγει!

Τέλος σε εκτιμώ γιατί ξέρω ότι κάθε μέρα είσαι στο πεζοδρόμιο και κυνηγάς την είδηση , κάτι σπάνιο στις μέρες μας και στον τόπο μας ! Θα έχεις δει πολλά όλα αυτά τα χρόνια και λογικό να με κρίνεις έτσι εκ πρώτης όψεως , όμως σε μια κοινωνία λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε .. και εγώ εχω δείξει στην μέχρι τώρα πορεία μου ότι είμαι κύριος στις συνεργασίες μου και στις συναλλαγές μου .. μην με βάζεις λοιπόν στο ίδιο τσουβάλι με οτι κακό μπορεί να έχεις δει στο παρελθόν και το παρόν σου..

Το μόνο που με νοιάζει είναι η ανάπτυξη αυτού του τόπου , μέσα απο αυτόν θα αναπτυχθούμε όλοι μας , εσυ , εγώ.. ο καθένας μας !

Να έχεις ένα όμορφο βράδυ !


 

Απάντηση

Στα σημεία 1 και 2 συμφωνούμε. Στο σημείο 3, ήδη έχουμε αναφέρει στο άρθρο μας ότι δεν υπήρξε δόλος εκ μέρους του αντιδημάρχου, άλλως δεν θα το έπραττε με  δημόσια δήλωσή του. Δεν αναιρούμε τις αγαθές προθέσεις, αλλά τέτοια ενέργειες πρέπει να είναι προσεκτικές, οι κινησεις να γίνονται πρωτίστως θεσμικά. Ηξερε λοιπόν ο δήμαρχος ότι θα κοινοποιήσετε κάτι τέτοιο δημόσια; Η άποψή μας είναι «όχι», διότι εκείνος διαθέτει την πολιτική εμπειρία που επικαλεστήκαμε και δεν θα υπέπεφτε σε ένα τέτοιο πολιτικό ατόπημα, με τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί «μεσίτης»

Η δημόσια δήλωση του αντιδημάρχου στο προφίλ του στο φβ, λειτουργησε έτσι ακριβώς. Ενας αντιδήμαρχος δεν καλεί στο φβ τους πολίτες για να βρει οικόπεδα, ο δήμος, η δημοτική αρχή με ανακοίνωση ζητά!! Με διαυγείς τρόπους, συγκεκριμένους όρους και δημόσιες λεπτομέρειες.

Στο σημείο 4. Άπειρος είναι ένας νέος 22 και 30 ετών! Αυτό δεν αποτελεί μειονέκτημα. Το νεαρό της ηλικίας είναι δώρο θεού, ειδικά σε παιδιά σαν τον Τιμ. Πιέτρη που συμμετέχουν στα κοινά, που προσπαθούν, που οραματίζονται και βελτιώνονται! Η κριτική μας λοιπόν δεν είχε μειωτικό ύφος προς το πρόσωπο του!

Η πολιτική εμπειρία δεν αποκτάται προσμετρώντας μόνο τα χρόνια που κάθεται κάποιος στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Πολλές και διαφορετικές παράμετροι παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να ωριμάσει κανείς πολιτικά. Αυτό βεβαίως είναι μια μεγάλη κουβέντα. Η πολιτική απειρία στην συγκεκριμένη περίπτωση φάνηκε από τη δημοσίευσή του στο FB, επαναλαμβάνω την μη τήρηση της θεσμικής οδού και όσα ανωτέρω εξηγώ. Αλλωστε η απειρία και δη σε ένα νέο παιδί, δεν καταγράφεται ως μειονέκτημα. Αντιθετως μπορεί να λειτουργήσει σαν τη «δύναμη» που του δίνει ώθηση να δουλέψει και να γίνει καλύτερος!

 

Αγαπητέ Τίμο,

Κατά τα λοιπά, έχω αναφερθεί πολλάκις στο έργο σου και στην προσπάθειά σου, τα οποία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Ελπίζω να τα θυμάσαι!

Ομως ενας δημοσιογράφος οφείλει να γράφει την αλήθεια. ΠΑΝΤΑ! Αλλιώς πρέπει να επιλέξει άλλο επάγγελμα. Προσωπικά πάντα αναδεικνυω τα καλά, δε φοβάμαι να γράψω την αλήθεια και στηλιτεύω τα κακώς κείμενα. Με παρρησία ανέκαθεν.

Πιστεύω στους νέους ανθρώπους και τους βοηθώ. Οπου διακρίνω λάθος, με το δικό μου τρόπο το αποτυπώνω. Να τους εφιστήσω την προσοχή για να μην γίνουν αντικείμενα έωλης πολιτικής αντιπαράθεσης ,χωρίς λόγο και αιτία. Αυτό εύχομαι να το καταλάβεις τα επόμενα χρόνια.

Ολοι κάνουμε λάθη, και γω, όμως ο δημόσιος λόγος κρίνεται πάντα! Ελαβα πολλά τηλεφωνήματα χθες για τη δική σου περίπτωση που μου έλεγαν φίλοι και γνωστοί ότι έχω δίκιο!

Γνωρίζεις ότι ΠΟΤΕ δεν γράφω με εμπάθεια ή κακότητα. Η εμπειρία μου δε μου το επιτρέπει άλλωστε!

Συνέχισε την προσπάθειά σου και το έργο σου! Προσωπικά θα είμαι εδώ να γράφω τα καλά, να σε βοηθήσω σε ό,τι χρειαστείς, εύχομαι και ελπίζω να μην υπάρξουν κακά! Στην πολιτική δεν είσαι ποτέ σίγουρος!

Προσοχή σε κάποια σημεία λοιπόν! 

Με εκτίμηση

Χ@ρα