Γ.Ψυχογιός: Το νερό είναι «αιτία πολέμου!»
Ο Βουλευτής Κορινθίας παρέστη στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ Νεμέας και παρουσία των 6 δημάρχων της Κορινθίας δήλωσε πως το νερό πρέπει να κατοχυρωθεί συνταγματικά ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό!

Για τις καταστροφικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του νερού στο κόστος για τους πολίτες, την επάρκεια και την ποιότητά του αλλά και για τους εργαζομένους των ΔΕΥΑ, έθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός στην τοποθέτηση του, χθες, στο δημοτικό συμβούλιο Νεμέας το οποίο, παρουσία των 6 δημάρχων της Κορινθίας, συζητούσε για τις επικείμενες αναγκαστικές συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ που φαίνεται να προωθεί η κυβέρνηση.

«Χαίρομαι που είμαι μαζί σας για ένα τέτοιο θέμα, θεωρώ οτι αυτά έχουν να κάνουν με πολιτικές αποφάσεις. Ο αγώνας μας έχει μεγάλη σημασία γιατί μετράνε το πολιτικό κόστος και γι αυτούς μόνο αυτό έχει σημασία. Το θέμα του νερού είναι αιτία πολέμου διότι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Στο τέλος αυτή η κυβέρνηση θα μας βάλει να πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε , αλλά το νερό σαν νερό είναι ένα αγαθό και ένα δικαίωμα που ανήκει σε όλους!

Όπου συγχωνεύσανε και ιδιωτικοποιήσανε το νερό είχε καταστροφικές συνέπειες. Για το κόστος στους πολίτες, για την επάρκεια, την ποιότητα, τους εργαζόμενους στην ΔΕΥΑ και μετά, όπως στο Παρίσι, αφού πήραν τις υποδομές και τις διαλύσανε, το πήρανε πίσω και επανέφεραν το δημόσιο χαρακτήρα. Αφού απομύζησαν οι ιδιώτες , μετά το πήρανε πίσω! Να μπει μέσα στο σύνταγμα, να κατοχυρωθεί ως δημόσιο αγαθό όπως το ρεύμα και η πρώτη κατοικία. Πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε μέτρο και κάθε όπλο διότι πρέπει να πολεμήσουμε για τα αυτονόητα, να περιφρουρήσουμε τα αυτονόητα» ανέφερε ο Βουλευτής μεταξύ άλλων δεσμευόμενος πως σήμερα θα καταθέσει στην Βουλή επίκαιρη ερώτηση για το ζήτημα