Β.Ανδριανάκος:Να δώσουμε μάχες για το νερό!
Ο πρώην δήμαρχος έκανε λόγο για «ένα θέμα, το νερό, που αξίζει να δώσουμε μάχες», δήλωσε αλληλέγγυος στο μέτωπο των δημάρχων της Κορινθίας και αποκάλυψε πως απώτερος στόχος των κυβερνώντων είναι όχι απλά η ιδιωτικοποίηση του νερού αλλά και η πλήρης παράδοση έργων υποδομής όπως το Φράγμα Ασωπού στους ιδιώτες!

«Eπί τον τύπον των ήλων» η τοποθέτηση του Βαγγέλη Ανδριανάκου, πρώην δημάρχου Νεμέας και εμπειρότατου αυτοδιοικητικού , στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Νεμέας, παρουσία των 6 δημάρχων της Κορινθίας με αντικείμενο το νερό και τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ που φαίνεται να προωθεί η κυβέρνηση.

Ο Βαγγέλης Ανδριανάκος έκανε λόγο για «ένα θέμα, το νερό, που αξίζει να δώσουμε μάχες», δήλωσε αλληλέγγυος στο μέτωπο των δημάρχων της Κορινθίας και αποκάλυψε πως απώτερος στόχος των κυβερνώντων είναι όχι απλά η ιδιωτικοποίηση του νερού αλλά και η πλήρης παράδοση έργων υποδομής όπως το Φράγμα Ασωπού στους ιδιώτες! «Δεν θεωρώ οτι η μη ολοκλήρωση του φράγματος εδώ και 14 χρόνια είναι ανικανότητα της κυβέρνησης και των Κορίνθιων Υπουργών και Βουλευτών, αλλά ενέχει σκοπιμότητα» είπε χαρακτηριστικά!

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΟΥ

«Παρ ότι ακόμα δεν ξέρουμε λεπτομέρειες, δεν χωρά αμφιβολία πως ο στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση του νερού. Οι ρυθμιστικές αρχές έγιναν για να ρυθμίσουν την ελεύθερη αγορά. Εν προκειμένω, εάν δεν θεωρούσαμε , και εμείς δεν το θεωρούμε, οτι το νερό δεν είναι εμπορεύσιμο και είναι κοινωνικό αγαθό δεν θα το ενέτασσαν στην ρυθμιστική αρχή!

ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!

Απλώς έχουν επιλέξει την τακτική με το σαλαμάκι, να μας φέρουν εκεί που θέλουν! Πρέπει να πούμε ΟΧΙ και το νερό στους ιδιώτες. Και το λέω διότι, το είπατε εύστοχα, κράτησε το κράτος τη συντήρηση των δικτύων ενέργειας, ο ΔΕΔΔΗΕ, και ιδιωτικοποίησε το να πουλάς το ρεύμα, τα έσοδα δηλαδή. κι αφού στήσανε όλο το παιχνίδι με το χρηματιστήριο της ενέργειας σήμερα έχουμε λογαριασμούς που όλοι κατανοούμε τι έχει γίνει! Το ίδιο θα γίνει και στο νερό!

Και επειδή, σας το λέω κι αυτό, επειδή το σύστημα με τα αιολικά πάρκα κρασσάρει και θα δουλεύουν το μισό χρόνο , 6 μήνες θα είναι κλειστά, ετοιμάζουν τη ΔΕΗ να τα αγοράσει απο τους ιδιώτες κι ας έλεγαν οτι η ΔΕΗ απαγορεύεται να κάνει φωτοβολταικά και αιολικά πάρκα.

Για μένα ξεκάθαρα, και η καθυστέρηση στο φράγμα Ασωπού διότι, δεν πιστεύω οτι οι βουλευτές και υπουργοί δεν θέλουν να τελειώσει το φράγμα επι των ημερών τους, δεν θεωρώ οτι καθυστερούμε 14 χρόνια λόγω ανικανότητας του ελληνικού κράτους, υπάρχουν στοιχεία σκοπιμότητας . Απαξιώνουν την διαδικασία για να δοθεί στους ιδιώτες!Και μην δελεάζεστε από τα 250 εκ που λένε οτι θα δώσουν για τις συγχωνεύσεις, δεν υπάρχει φάκα που να μην έχει τυρί.

Να μην εφησυχάζουμε λοιπόν, καλά κάνετε φίλοι δήμαρχοι, εμείς θα είμαστε στο πλευρό σας, το νερό είναι ένα θέμα που αξίζει κανείς να δώσει μάχες!»