ΝΕΜΕΑ: Ομόφωνο ΟΧΙ για την ιδιωτικοποίηση του νερού (ΒΙΝΤΕΟ)
Η Κορινθιακή Αντάντ-η συμμαχία των έξι δημάρχων της Κορινθίας-δεν ησυχάζει και από την Νεμέα δήλωσε ότι είναι κάθετα αντίθετη στα όσα σχεδιάζουν κάποιοι «υπερεγκέφαλοι» της κυβέρνησης για το νερό μας.

Σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις που είχαν γίνει σε Κόρινθο ,Λουτράκι και Ξυλόκαστρο η χθεσινή συνεδρίαση ήταν «αναβαθμισμένη» και αυτό το πιστώνεται ο δήμαρχος Νεμέας κ.Κώστας Φρούσιος αφού στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου-πέρα από τους 5 Κορίνθιους δημάρχους- έδωσαν το παρών ο δήμαρχος Ευρώτα κ.Δήμος Βέρδος(αντιπρόεδρος ΠΕΔ) ,ο δήμαρχος Γορτυνίας κ.Ευστάθιος Κούλης (μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ),ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας κ.Γιώργος Ψυχογιός, ο πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ(πρώην δήμαρχος Νεμέας) κ.Βαγγέλης Ανδριανάκος ο πρώην δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ.Ηλίας Ανδρικόπουλος και ο αρχηγός της μειοψηφίας του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ.Σπύρος Καραβάς. Πέρα από τα τηλέφωνα που έκανε ο δήμαρχος Νεμέας ρόλο αρχίζει να παίζει και το «άνοιγμα του θέματος επικοινωνιακά» αφού αρχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τα απαράδεκτα σχέδια που προωθούν όπως είπαμε κάποιοι «υπερεγκέφαλοι» της κυβέρνησης.

Και είναι απαράδεκτα γιατί η προώθηση των σχεδίων αυτών, ακρωτηριάζει ένα βασικό έσοδο της τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι το νερό και μειώνει την ανεξαρτησία της. Χωρίς έσοδα πλέον ο παλαιότερος θεσμός διοίκησης της χώρας, η αυτοδιοίκηση, θα γίνει έρμαιο και ζήτουλας της κεντρικής εξουσίας και ο κάθε δήμαρχος θα εξαρτάται από τις διαθέσεις αυτών που διοικούνε από την Αθήνα. Αν είναι καλό παιδί ο δήμαρχος θα παίρνει χρήμα, αλλιώς αυτός και οι πολίτες του θα ζούνε στην μιζέρια.

Πλήρης σοβιετοποίηση δηλαδή.

Εδώ να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των σκουπιδιών και εκεί που πληρώναμε 25 ευρώ τον τόνο, τώρα τον πληρώνουμε 125 ευρώ,σε ποιόν(;)μα φυσικά στην αγαπητή μας ΤΕΡΝΑ.

Είναι απαράδεκτα τα σχέδια γιατί το δημόσιο αγαθό, το νερό μας, θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια πράγμα που σημαίνει την κάθετη αύξηση των τιμολογίων.

Ότι έχει γίνει με την ενέργεια θα γίνει με το νερό. Και σε χειρότερο βαθμό, αφού ο στόχος δεν είναι μόνο τα τιμολόγια της ύδρευσης αλλά και της άδρευσης και συγκεκριμένα οι αγρότες, που για να καλλιεργήσουν απορροφούν το 87 με το 90 τοις εκατό της κατανάλωσης. Τα εξηγεί πολύ ωραία αυτά ο δήμαρχος Σικυωνίων κ.Σπύρος Σταματόπουλος που είναι μέλος της ΕΔΕΥΑ.

Το τρελό της υπόθεσης σε ότι σχέση με το νερό είναι ότι λόγω της λειψυδρίας θα διψάσει λένε η Αθήνα. Η Αθήνα αφού στέρεψε τις πηγές της Αττικής και της Βοιωτίας και αφού «πίνει» όλο τον Μόρνο ποταμό, τώρα στρέφει το βλέμμα της στις περιοχές που έχουν νερά. Νερά στην Κορινθία, εν προκειμένω, έχει το Λουτράκι και η Ζήρεια.

Και εδώ ρωτάμε ,πόσα εκατομμύρια κόσμου θέλετε να εγκαταστήσετε στην Αττική; Έχετε ακούσει τα τελευταία χρόνια την λέξη αποκέντρωση; Τι ενέργειες έχουν γίνει για να σταματήσει η εσωτερική μετανάστευση και να σταματήσει η ερημοποίηση της υπαίθρου; Απολύτως καμία και εδώ έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30-35 ετών. Το τραγικό είναι ότι κανένα από τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής δεν έχει προτεραιότητα στην ατζέντα του την αποκέντρωση.

Επιστρέφοντας στο θέμα μας που είναι το νερό και την διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση του χθες στο δημοτικό συμβούλιο της Νεμέας μπήκαν στο στόχαστρο-πέρα από τους 3 βουλευτές της ΝΔ-και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Κορινθίας που κυριολεκτικά αγνοείται η τύχη τους. Που είσαστε εσείς ρε παιδιά; Όλα καλά; Τι νέα; Έχετε πάρει χαμπάρι τι τσουνάμι έρχεται;

Θα το καταλάβετε σύντομα αγαπητοί και αγαπητές όταν δίπλα στους δημάρχους συνταχθεί και το σύνολο των πολιτών.

mifi (Μιχάλης Φιλιάνδρας)

Παρακολουθήστε παρακάτω στα βίντεο τι ειπώθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νεμέας.

Κώστας Φρούσιος, δήμαρχος Νεμέας


 

Βαγγέλης Ανδριανάκος, πολιτευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Γιώργος Γκιώνης,δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

Ευστάθιος Κούλης,δήμαρχος Γορτυνίας,μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Νίκος Σταυρέλης,δήμαρχος Κορινθίων

Δήμος Βέρδος, δήμαρχος Γορτυνίας, αντιπρόεδρος ΠΕΔ Πελοποννήσου

Θανάσης Μανάβης,δήμαρχος Βέλου-Βόχας

Σπύρος Καραβάς,αρχηγός μειοψηφίας δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Απάντηση Ευστάθιου Κούλη σε Σπύρο Καραβά

Απόστολος Καραχοντζίτης,δημοτικός σύμβουλος Νεμέας.

Σπύρος Κεφάλας,δημοτικός σύμβουλος Νεμέας

Γιώργος Ψυχογιός,βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Κώστας Φρούσιος, δευτερολογία

Φωτογραφικό υλικό από την χθεσινή συνεδρίαση στην Νεμέα