15 πρέσβεις επισκέφθηκαν το δήμαρχο Κορινθίων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
21 άτομα, από 15 πρεσβείες επισκέφθηκαν σήμερα το δήμαρχο Κορινθίων κ. Νίκο Σταυρέλη στο δημαρχείο της Κορίνθου.

Συγκεκριμένα οι πρέσβεις και οι σύντροφοί τους από το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γερμανία, τον Καναδά, το Λουξεμβούργο, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, το Μεξικό, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, τη Χιλή, την Αίγυπτο, το Πακιστάν και την Παλαιστίνη.

Τους προϋπάντησε η αντιδήμαρχος Γεωργία Στριμενοπούλου.

Οι εκλεκτοί επισκέπτες αντάλλαξαν θερμές χειραψίες με το δήμαρχο, ενώ είχαν μια σύντομη συζήτηση μαζί του. Στη συνέχεια απόλαυσαν εδέσματα και κατόπιν μεταφέρθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Εκείνοι του πρόσφεραν δώρα με τοπικά προϊόντα και ο δήμαρχος ένα μπουκάλι κρασί και ένα σουβενίρ του Ναού του Απόλλωνα στον καθένα!

Ο κ. Σταυρέλης δήλωσε:

«Ένιωσα ιδιαίτερη συγκίνηση βλέποντας τους ανθρώπους αυτούς να εκφράζουν την αγάπη τους για την πόλη μας, την οποία, όπως είπαν, επέλεξαν γιατί έχει μια μεγάλη ιστορία, που διαπερνά όλους τους αιώνες.

Ανταλλάξαμε δώρα και την υπόσχεση ότι αυτή η ζεστασιά που βιώσαμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, αυτά τα λίγα λεπτά, θα μείνει ζωντανή. Και θα τους ξαναδούμε να επισκέπτονται την Κόρινθο, για να γίνουν …δικοί μας πρεσβευτές στις χώρες τους και κοινωνοί της εγκάρδιας φιλοξενίας που δέχτηκαν!»

Ο κ. Σταυρέλης είπε στην ομιλία του ότι είναι ένας άνδρας ανάμεσα σε 4 γυναίκες (τη σύζυγο και τις 3 κόρες του). Αρκετοί από τους πρέσβεις έχουν κόρες, οπότε ο δήμαρχος χαριτολογώντας είπε «αρκετοί είστε μαζί μου»

Συνέχισαν την ξενάγησή τους στον Ακροκόρινθο, ενώ το απόγευμα θα κάνουν το διαπλου της Διώρυγας