Βλάσης Οικονόμου: Μελέτη για την Κλιματική Κρίση στον Δήμο Κορινθίων
Η μελέτη αυτή παρουσιάζει τα δεδομένα της κλιματικής κρίσης, τον βαθμό επικινδυνότητας για την επόμενη περίοδο, το κόστος προς τους πολίτες και τους φορείς, και τα διάφορα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα προσαρμογής με αντίστοιχο κόστος.

Το αποτέλεσμα (σε καθαρά οικονομικά ποσοτικοποιημένα στοιχεία) είναι ότι εάν ο δήμος Κορινθίων δεν λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής εντός της επόμενης τριετίας, το κόστος θα κλιμακωθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Τα κόστη αυξάνονται με κάθε μισό βαθμό ανόδου μέσης θερμοκρασίας, και ήδη η Κόρινθος έχει αυξημένη μέση θερμοκρασία κατά 1.6 βαθμούς Κελσίου (την τελευταία 20ετία).

Image removed.

Ο στόχος της έκθεσης αυτής είναι να δείξει εμπεριστατωμένα το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης που θα επιδεινώνεται συνεχώς αν δεν ληφθούν μέτρα αύριο και αν δεν αλλάξουν προτεραιότητες οι ιθύνοντες του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό, η πρόταση είναι να ανοίξει ένας σοβαρός κοινωνικός διάλογος με τους φορείς και δημότες, να αντιληφθεί η κοινωνία το πρόβλημα ανοιχτά πια και να προτεραιοποιηθούν λύσεις.

Βλάσης Οικονόμου

Δείτε τη μελέτη παρακάτω