Νέο περιστατικό επίθεσης στο νεκροταφείο Εξαμιλίων
Το πρόβλημα είναι γνωστό και μεγάλο. Έχει στην πορεία των χρόνων προκαλέσει απο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μέχρι μαζικές μηνύσεις στις Αρχές.

Το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι το ίδιο. Επιθέσεις ακόμα και μέρα μεσημέρι σε όσους πηγαίνουν στο νεκροταφείο των Εξαμιλίων για να φροντίσουν τα μνήματα των νεκρών τους.

Το θέμα της φύλαξης είχε επιτακτικά θέσει σε μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σύσσωμο το χωριό των Εξαμιλίων , το 2017. Τότε η δημοτική αρχή του Αλέξανδρου Πνευματικού είχε δηλώσει αδυναμία να τοποθετήσει ιδιωτική φύλαξη αφού, δεν υπήρχε τρόπος.
Ο επίσης τότε αντιδήμαρχος και Εξαμιλιώτης Χρήστος Μελέτης είχε προχωρήσει στην βαρύγδουπη δήλωση πως, εάν δεν τοποθετηθεί φύλαξη ο ίδιος θα παραιτηθεί απο τη θέση του.
Φύλαξη επι Αλέκου Πνευματικού δεν μπήκε ποτέ και ο Χρήστος Μελέτης παρέμεινε στην θέση του έως το τέλος της θητείας της αρχής.

Το ζήτημα προεκλογικά είχε σηκώσει ψηλά ο Βασίλης Νανόπουλος, δεσμευόμενος για τοποθέτηση ιδιωτικής φύλαξης. Ως δημοτική αρχή η «Συμμαχία Πολιτών» τοποθέτησε φύλαξη στο νεκροταφειακό χώρο μειώνοντας δραματικά τα περιστατικά, βέβαια η πλήρης απαλοιφή δεν ήταν εφικτή, όλοι θυμόμαστε το πρωτοφανές περιστατικό με τους 100 και πλέον σπασμένους τάφους πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργολάβος που ανέλαβε να αποκαταστήσει τις ζημίες μεχρι και σήμερα είναι απλήρωτος.

Image removed.

Μετεκλογικά και με νέα δημοτική αρχή στην Κόρινθο, η φύλαξη έπαψε.

Ο χώρος του νεκροταφείου έγινε πάλι έρμαιο στις ορέξεις των παραβατικών, εκείνων που επιτίθενται σε τάφους για να αποσπάσουν υλικά αλλά και σε ανθρώπους για την απόσπαση χρημάτων.

Το περιστατικό του Σαββάτου αναφέρει κάτοικος των Εξαμιλίων στο διαδίκτυο. κοινοποιώντας το στο προφίλ του δημάρχου Κορινθίων Νίκου Σταυρέλη.

Image removed.


Ο Δήμαρχος βέβαια, ερωτηθείς απο την αντιπολίτευση στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου είχε απαντήσει στο γιατί δεν υπάρχει φύλαξη. «Ο ανάδοχος του έργου δεν πληρώθηκε απο την οικονομική επιτροπή. Δεν ξέρω γιατί, προφανώς και ο άνθρωπος θα προσφύγει για τα χρήματά του και δεν συνέχισε το έργο. Εμείς, προσπαθήσαμε να το αναθέσουμε αλλά οι τιμές ήταν παρα πολύ χαμηλές και δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση απο καμία απο τις 5 εταιρίες που απευθυνθήκαμε. Είμαστε σε διαδικασία αναθεώρησης, με μεγαλύτερες τιμές και μια επιπλέον ώρα φύλαξης ώστε να ξεκινήσει εκ νέου η φύλαξη στο νεκροταφείο Εξαμιλίων» ανέφερε ο Νίκος Σταυρέλης.


Βέβαια, τα γεγονότα πρόλαβαν την δημοτική αρχή με την οργή στο χωριό των Εξαμιλίων να ξεχειλίζει για ακόμα μια φορά.