Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου βάλλει κατά των ΜΜΕ
Με επίθεση στα ΜΜΕ επέλεξε να κάνει επανεμφάνιση(στα social media) o δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ.Βλάσης Τσιώτος ,ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά του Σεπτεμβρίου.

Και όταν μιλάμε για ΜΜΕ δεν μιλάμε μόνο για τοπικά blogs ή περιφερειακά sites, ο δήμαρχος κ.Βλάσης Τσιώτος βάλλει κατά του ΣΥΝΟΛΟΥ της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ της χώρας, τοποθετώντας τον εαυτό του(και τους συνεργάτες του) στην θέση του θύματος.

Συνεννοήθηκαν λοιπόν οι συντακτικές ομάδες της Καθημερινής, της Ναυτεμπορικής, των Νέων, της Lifo,του Πρώτου Θέματος κ.α. και είπαν, ευκαιρία τώρα με την φωτιά ας «χτυπήσουμε» Τσιώτο και τους συνεργάτες του.

Στο ποστ του δεν υπάρχει ίχνος αυτοκριτικής και χρησιμοποιεί λέξεις και φράσεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα. Λέξεις όπως «ανθρωποθυσίες», «άρον άρον σταύρωσον αυτόν» και «δολοφονίες χαρακτήρων» έχουν τεχνηέντως μεταφερθεί στην δική του πλευρά, έχοντας από την απέναντι (πλευρά) ΔΥΟ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΑ, περιουσίες χιλιάδων στρεμμάτων που έγιναν στάχτη και ένα δάσος που αυτή η γενιά δεν θα ζήσει για να το δει όπως ήταν.

Δεν γνωρίζω ποιός συμβουλεύει τον δήμαρχο αλλά διαβάζοντας το λογύδριό του αντιλαμβάνομαι ότι βρίσκεται σε πανικό. Το κάνει βέβαια με ένα ωραίο τρόπο αφού όλο του το ποστ είναι σε μορφή ερωτήσεων ενώ αποποιείται τον ρόλο του δημάρχου και μιλά ως πολίτης!

Σχεδόν είκοσι μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά, ο κ.Βλάσης Τσιώτος δεν έχει κάνει ακόμα δημοτικό συμβούλιο, επέλεξε να κάνει την περίφημη ελεγχόμενη σύσκεψη όπως το γράψαμε εδώ και εμφανίστηκε σήμερα ως δια μαγείας στη θέση του θύματος!

Θεούλης;

Θεούλης για τους αφελείς και όσους είναι τριγύρω. Όχι για όλους.

Ο άλλοτε κραταιός δήμος(επί Σκούρα) έχει εδώ και πολλά χρόνια περιέλθει σε μία τεχνητή εσωστρέφεια και δύσκολα θα μάθεις νέα από εκεί.

Σαν να μην υπάρχει ένα πράμα.

Μόνο όταν συμβαίνει θανατικό βγαίνει είδηση από εκεί, όπως πχ της ανασφάλιστης δημοτικής υπαλλήλου που σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας και τώρα με την φωτιά και τον χαμό δύο νέων παιδιών.

Αντί ο δήμαρχος να βγει και να κοιτάξει στα μάτια τους συμπολίτες του-ως δήμαρχος και όχι ως πολίτης, να απολογηθεί για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με τον συντονισμό-που δεν υπήρχε– να σταθεί δίπλα στα ορφανά και τις οικογένειες των εκλιπόντων, να διεκδικήσει μαζί με όλους τους δημότες του όσα περισσότερα μπορεί από το κεντρικό κράτος, επιλέγει να πορεύεται μόνος του, χωρίς αντίλογο και ύστερα από την χθεσινοσημερινή επίθεσή του στα ΜΜΕ να βάζει σε υποψίες ακόμα και εκείνους που θέλουν να κρατούν μία ουδέτερη στάση.

Κ.Βλάση Τσιώτο με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό σας, αναλογιστείτε έστω μία φορά τι έχει συμβεί ,αναλάβετε τις ευθύνες σας ως δήμαρχος και λειτουργήστε επιτέλους με ενσυναίσθηση.

Ας ελπίσουμε να είναι το τελευταίο λάθος που κάνετε.

Δείτε τι έγραψε ο δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος στο facebook

Με απόλυτο σεβασμό στις αγιάτρευτες πληγές που άφησε στην περιοχή μας η πρόσφατη πύρινη καταστροφή, βλέποντας να εξελίσσονται καταστάσεις που με γεμίζουν ανησυχία, σαν πολίτης και όχι σαν δήμαρχος, αισθάνομαι την ανάγκη να αναρωτηθώ:

  • Μας προβληματίζει καθόλου ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία διαρρέονται περιέργως ψευδή στοιχεία των ερευνών πριν αυτές ολοκληρωθούν χωρίς καμία συνέπεια;
  • Μας προβληματίζει καθόλου ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία κρεμιούνται ονόματα και φωτογραφίες στα «μανταλάκια» των ΜΜΕ και των social media μετά από «αποκλειστικές πληροφορίες», διαπομπεύοντας με αμετάκλητο τρόπο ανθρώπους πριν αυτοί καταστούν όχι ένοχοι, αλλά ούτε καν επισήμως ύποπτοι, χωρίς καμία συνέπεια;
  • Μας προβληματίζει καθόλου ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία παραπληροφορούμαστε ότι άνθρωποι συλλαμβάνονται, τους ασκούνται ποινικές διώξεις και ενώ τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει δεν υπάρχει καμία συνέπεια;
  • Μας προβληματίζει καθόλου ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία η δικαιολογημένη απαίτηση απόδοσης ευθυνών μπορεί να οδηγεί σε βιαστικές και επικοινωνιακά πιεστικές «ανθρωποθυσίες» της λογικής «άρον άρον σταύρωσον αυτόν»;
  • Μας προβληματίζει καθόλου ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία το ζητούμενο πρέπει να είναι να βρεθεί ο ένοχος και όχι να βρεθεί γρήγορα ένας ένοχος;
  • Μας προβληματίζει καθόλου ότι κάποιοι από εμάς με όπλο το πληκτρολόγιο συμμετέχουμε άκριτα σε δολοφονίες χαρακτήρων;
  • Μας προβληματίζει καθόλου ότι αύριο όλα αυτά μπορεί να συμβούν σε εμάς ή στα αγαπημένα μας πρόσωπα;
    Τα ερωτήματα αυτά ξεπερνούν συγκεκριμένες καταστάσεις, θεωρώ όμως ότι απαιτούν από τον καθένα μας συγκεκριμένες απαντήσεις…

Κύριε Τσιώτο τι είναι ευνομούμενη πολιτεία για σας; Η ελευθερία έκφρασης της προσωπικής γνώμης, ο πλουραλισμός, τα ανθρώπινα – τα κοινωνικά – τα εργασιακά δικαιώματα, η ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους, η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, ο πολιτικός πολιτισμός, αποτελούν συστατικά, δομικά υλικά της ευνομούμενης πολιτείας.

Ανεξάρτητα από την ιδεολογία του καθενός (είτε πολίτη, είτε πολιτικού, είτε δημοσιογράφου) εκτιμώ ότι η δημοκρατία πρέπει να αναγεννηθεί στις ψυχές όλων μας, μέσα από τον αλληλοσεβασμό και την κατάκτηση της ατομικής αξιοπρέπειας.

Πολλά ακόμα μπορούμε να πουν ότι χαρακτηρίζουν μια πολιτεία «ευνομούμενη, το θέμα είναι τι ορίζετε εσείς «ευνοομούμενη» κοινωνία;

Σε ότι αφορά το ερώτημά σας για τα «αποκλειστικά» και τις «ψευδείς ειδήσεις» μπορείτε να ρωτήσετε από που διοχετεύθηκαν αυτές και παίχτηκαν ως πρώτη είδηση σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, με πρώτο την ΕΡΤ.

Θεωρείτε ότι τα κανάλια, οι εφημερίδες και όλος ο ηλεκτρονικός τύπος, μαζεύτηκε μια μέρα και είπε «πάμε να χτυπήσουμε ένα δήμαρχο, σε μια άκρη της Κορινθίας;»

Μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα κύριε δήμαρχε, γιατί το φινάλε, ορίσθηκε ως ΤΡΑΓΩΔΙΑ!

Mifi(Μιχάλης Φιλιάνδρας)