120.000 ευρώ για το Σκοπευτήριο της Κορίνθου – Φουλ εργασιών για την διοργάνωση του Σεπτέμβρη
Η Κόρινθος τον προσεχή Σεπτέμβριο φιλοξενεί το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Σκοποβολής Handgun I.P.S.C, μια διοργάνωση που αναμένεται να φέρει στην πόλη και ευρύτερα πλέον των 1.500 αθλητών, κριτών, συνοδών και θεατών, αριθμός που σύμφωνα με τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου μεταφράζεται σε 25.000 διανυκτερεύσεις.



Η διοργάνωση αποτελεί αναμφισβήτητα επιτυχία της πόλης της Κορίνθου η οποία, προκειμένου να την κατακτήσει ξεκίνησε – και είναι σε εξέλιξη- διαδικασίες αναβάθμισης του σκοπευτηρίου με την συμβολή και καθοδήγηση του σκοπευτικού ομίλου ώστε η υποδομή να είναι άρτια και να πληροί τις προϋποθέσεις της διοργάνωσης. Η ΔΕ Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε πρόσφατη σύσκεψη που είχε ο Περιφερειάρχης για αθλητικά έργα, αποφάσισε την απόδοση ποσού 120.000 ευρώ για τις ανάγκες του σκοπευτηρίου της Κορίνθου, ένας χώρος που στην παράδοση του θα αποτελεί έναν από τους αρτιότερους της χώρας.  

 

Μεγάλο μέρος της προσπάθειας αναβάθμισης του χώρου και εξασφάλισης της διοργάνωσης ανήκει στον σκοπευτικό όμιλο της Κορίνθου, ανθρώπους που διεκδικούν με πείσμα και αφοσίωση, πιστεύοντας πως το είδος αυτό του αθλητικού τουρισμού μπορεί να προσφέρει πολλά.  

Η Κόρινθος παγιώνοντας ένα προφίλ και στον αθλητικό τουρισμό θα μπορέσει να προσελκύσει επενδύσεις ξενοδοχειακού τύπου που είναι και ο απώτερος στόχος. 

 

X@ra