Τα 600 χιλιάρικα της ΜΕΤΚΑ έφερε στο Δ.Σ ο Γιώργος Πούρος
Το Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ δήμου Κορινθίων και ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ έφερε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος.

«Δεν μου επιτρέψατε να μιλήσω στο προηγούμενο συμβούλιο, θα τα πω σήμερα λοιπόν» ανέφερε λαμβάνοντας τον λόγο στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση θέτοντας το ερώτημα της παρουσίας της ΜΕΤΚΑ , τον τρόπο και τους λόγους που παρουσιάστηκε αλλά και, επι της ουσίας, το ζήτημα των 600 χιλιάδων ευρώ τα οποία, κατά το Γιώργο Πούρο είναι μόλις 200 χιλιάδες ευρώ!

«Στις 2 Σεπτεμβρίου ήρθε στο email μας ως έκτακτο θέμα το Μνημόνιο Κατανόησης με την ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ. Δεν το είδα αμέσως γιατί οδηγούσα. Έπρεπε όμως να συνεδριάσουμε και να το δεχτούμε. Να κατανοήσουμε όμως μαζί σήμερα κάποια ζητήματα με το πρώτο να είναι, εφόσον έχουμε ανάδοχο 2 μερών, πως έρχεται ένα τρίτο, η ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ και μας λέει να συμβιβαστούμε;» αναρωτήθηκε ο Γιώργος Πούρος αναφέροντας στο σώμα πως η ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ είναι θυγατρική ενός εκ των δυο αναδόχων παράλληλα.

Το αίτημα έδινε μάλιστα και deadline, η δημοτική επιτροπή έπρεπε να αποφασίσει μέχρι τις 12 το μεσημέρι προκειμένου εντός 10 ημερών η θυγατρική να αναστείλει τις ενέργειες της προσφυγής της! «Προς τι τόση βιασύνη όταν δεν έχει επισυναφθεί καν η προσφυγή που έχει γίνει απο την εταιρία την οποίαν εμείς, είχαμε υπό δίωξη;» αναρωτήθηκε ο Γιώργος Πούρος.

Την τοποθέτηση, επικαλούμενος το χρόνο και τον κανονισμό θέλησε να επισπεύσει ο πρόεδρος του σώματος με τον πρώην αντιδήμαρχο να αναφέρει: Εδώ είναι το κυρίαρχο όργανο και εδώ πρέπει να συζητάμε τα θέματα. Να υπάρχει διάλογος και απαντήσεις. Θέλετε να πηγαίνω έξω και στα κανάλια και να μιλάω μια ώρα χωρίς απαντήσεις ή να συνεχίσω εδώ σήμερα;»


 

Ο Πρόεδρος επέτρεψε την ολοκλήρωση της τοποθέτησης με τον Γιώργο Πούρο να λέει «μπράβο» στο δήμαρχο για τα χρήματα που εξασφάλισε ωστόσο, χρησιμοποιώντας την αφαίρεση, κατέληξε πως τα χρήματα αυτά στην ουσία είναι 200.000 ευρώ! «Οι 600 χιλιάδες έχουν όρους! Μείον το ΦΠΑ και το εργολαβικό κέρδος, μείον 15% τα απρόβλεπτα και μια λογική έκπτωση της τάξεως του 20 – 25% , μένουν 210 χιλιάδες με μολύβι και χαρτί. Αλλά και ένα ευρώ να κερδίσετε για το δήμο, είχα πει θα σας πω μπράβο. Μπράβο λοιπόν, αλλά αν πιστεύει η πλειοψηφία οτι τον ψηλό πήχυ προσδοκιών που έβαλε τον πέρασε, τότε θα σας πω πως μάλλον έχουμε πρόβλημα ύψους αφού περάσαμε απο κάτω!»

Ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης απάντησε στον Γιώργο Πούρο, ενημερώνοντάς τον αφενός πως ο δήμος δεν θα κάνει κανένα έργο και ως εκ τούτου δεν έχει ισχύ ο 4412, και αφετέρου πως πολύ σύντομα ο ίδιος θα ανακοινώσει έργο ύψους 400 χιλιάδων ευρώ! «Η ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ είναι θυγατρική της Μυτιληναίος .Μ’ αυτούς έγινε η πρόταση και Η συμφωνία και πήραμε 600 χιλιάδες ευρώ για το ’24 και το ’25. Αν είναι 600 χιλιάδες θα το δείτε όταν έρθουν τα 2 έργα και τότε να πείτε οτι κοστίζουν 200 χιλιάδες. Το ένα είναι 400 χιλιάδες ευρώ ,έχει κριθεί απο μένα, ψάξτε να βρείτε ποιό εννοώ! Και το άλλο έργο θα είναι 200 χιλιάδες. Με το 400αρι πιστεύω καταλαβαίνετε. Και λέτε ο 4412 του ’16! Δεν θα εκτελέσει έργο ο δήμος, με εντολή μας θα εκτελέσουν έργο αυτοί και θα το παραδώσουν. Δεν παίρνουμε χρήματα εμείς. Το έργο με ενδιαφέρει όχι ποιος θα κάνει το έργο!»

Στο θέμα δεν υπήρξε δευτερολογία του Γιώργου Πούρου, αναμένονται λοιπόν οι ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής για τα δύο εργα που αφορούν στις 600 χιλιάδες ευρώ!