‘Ιδρυση ΚΑΠΗ στην Περαχώρα και λειτουργία λαϊκής αγοράς
Ένα αίτημα των Περαχωριτών προς την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας κ. Χρυσούλα Παππά, η οποία αποδέχθηκε φυσικά, δρομολογώντας τα δέοντα για την λειτουργία τους.

Γράφει η Χαρά Βαραβέρη

Η Περαχώρα Λουτρακίου, ένα όμορφο χωριό, με πλούσια ιστορία, προετοιμάζεται να υποδεχτεί μια σημαντική κοινωνική και οικονομική αναβάθμιση με τη δημιουργία ενός Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) καθώς και την έναρξη λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.

Ίδρυση ΚΑΠΗ: Υποστήριξη στην Τρίτη Ηλικία


Η πρωτοβουλία της Χρυσούλας Παππά, για την ίδρυση του ΚΑΠΗ απαντά στην ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής φροντίδας των ηλικιωμένων κατοίκων του χωριού. Το ΚΑΠΗ, θα στεγαστεί στον πολυχώρο του Πνευματικού Κέντρου του χωριού και θα λειτουργήσει με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες για άνεση και ασφάλεια, θα παρέχει σε ηλικιωμένα άτομα ώρες αναψυχής, κοινωνικών αλληλεπιδράσεων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Επίσης, θα προσφέρονται υπηρεσίες υποστήριξης, όπως απλές ιατρικές φροντίδες (μέτρηση αρτηριακής πίεσης), από εθελόντρια νοσηλεύτρια και συμβουλευτική υποστήριξη, ενδυναμώνοντας το αίσθημα κοινωνικής συνοχής και φροντίδας.

Λειτουργία Λαϊκής Αγοράς: Ενίσχυση Τοπικής Οικονομίας


Παράλληλα, η αναμενόμενη λειτουργία της λαϊκής αγοράς αποτελεί μια θετική εξέλιξη για τους τοπικούς παραγωγούς και εμπόρους της Περαχώρας. Μέσω της αγοράς, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να προμηθεύονται φρέσκα προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς, ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Η αγορά αναμένεται να λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση, προσφέροντας ποικιλία προϊόντων, από εποχιακά φρούτα και λαχανικά έως γαλακτοκομικά και χειροποίητα είδη.

Οι δύο αυτές νέες πρωτοβουλίες αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής στην Περαχώρα, προάγοντας την κοινωνική συνοχή και την τοπική ανάπτυξη.

Το ΚΑΠΗ θα αποτελέσει έναν σημαντικό χώρο κοινωνικής πρόνοιας, ενώ η λαϊκή αγορά θα δυναμώσει τις τοπικές σχέσεις παραγωγής και κατανάλωσης.