ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Ιστορική η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το νερό (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
Η πιο σημαντική στιγμή στην ιστορία του δήμου! Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο στέλνει μήνυμα στους Κυβερνώντες

Μπορεί στο Λουτράκι, οι πολιτικοί, να διαφωνούν σε πολλά, όταν όμως πρόκειται για την πόλη και την περιουσία της, την κρίσιμη ώρα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμού, γίνονται όλοι μια γροθιά και εναντιώνονται σε κάθε κακόβουλη ενέργεια κατά του συμφέροντος της πόλης μας.

  • Γράφει η Χαρά Βαραβέρη

Η περιουσία μας είναι το νερό μας! Είναι εκείνο το αγαθό που όταν κάποιοι έπιναν νερό από τις γούρνες, όπως πολύ σωστά ανέφερε χθες στο δημοτικό συμβούλιο, ο Τάσος Μαστραντωνάκης, εμείς εμφιαλώναμε σε γυάλινα μπουκάλια, πολλές δεκαετίες πριν! Το νερό μας ήταν γνωστό στα πέρατα της γης, το επιτραπέζιο εκείνη την εποχή, αλλά και το ιαματικό μας, με τις τόσες ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Παραμονή της ιστορικής μάχης της Περαχώρας, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, απάντησε στα σχέδια της Κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του νερού, με ένα βροντερό ΟΧΙ, εξαγγέλοντας, δράσεις ενημέρωσης, καθώς επίσης και το διορισμό δικηγόρων, για να κινηθεί ακόμα και δικαστικά ο δήμος μας, ενάντια σε αυτήν την επαίσχυντη απόφαση της Κυβέρνησης.

Επίσης, ο δήμαρχος θα συναντηθεί με τους άλλους δημάρχους της Κορινθίας, ώστε να αναπτυχθεί ένα αραγές μέτωπο απέναντι στην υφαρπαγή του πλούτου μας, του κοινωνικού αγαθού μας, που ΔΕΝ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ.

Υπενθυμίζεται ότι με Προεδρικό Διάταγμα του 1947 το νερό του Λουτρακίου ανήκει αποκλειστικά στο δήμο Λουτρακίου.

Καταπληκτική, εμπεριστατωμένη και επιστημονική ήταν η παρουσίαση του Τάσου Μαστραντωνάκη, με αδιάσειστα στοιχεία που εκθέτουν πλέον και την Κυβέρνηση αναφορικά με όσα ισχυρίζεται για τις ΔΕΥΑ, την ΕΥΔΑΠ και όλα εκείνα τα τραγελαφικά που ισχυρίζονται, με τα οποία θεωρούν ότι μπορούν να ξεγελάσουν τους πολίτες, υφαρπάζοντάς τους, το πολυτιμότερο αγαθό για τη ζωή.

Ενα οργανωμένο σχεδιο, έχει ξεκινησει εδώ και αρκετά χρόνια, με σκοπό την περιουσία των ΔΕΥΑ (του Λουτρακίου ανέρχεται σε 50.000.000 ευρώ, δηλαδή, έργα, αφαλατώσεις, δίκτυα και πολλά ακόμα), αλλά και τη διαχείριση του νερού, που σημαίνει, ακριβότερα τιμολόγια καθώς επίσης και άλλα επιβαρυντικά για την τσέπη των πολιτών, τα οποία εξέθεσε ο Τάσος Μαστραντωνάκης στην παρουσίασή του, την οποία, μπορείτε να δείτε ολόκληρη παρακάτω, αποκλειστικά στο Loutrakiblog.gr

Πλήθος κόσμου, έδωσε το παρών στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, δηλώντας έτσι με την παρουσία του την διαφωνία του με το σχέδιο της Κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Πρωτονοτάριος, πρότεινε παράσταση διαμαρτυρίας στα διόδια και τον Ισθμό, πρόταση που ενθουσίασε τους πολίτες, λέγοντας σε πηγαδάκια, πως μόνο με τέτοιες κινητοποιήσεις, το θέμα θα γίνει ευρέως γνωστό και στα μεγάλα κανάλια.

Το παρών έδωσαν επίσης ο πρώην δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας κ. Παύλος Παύλου, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να παραμείνει το νερό στο δήμο μας, προτείνοντας νομικοί να πράξουν τα δέοντα υπέρ του συμφέροντός μας.

Ο πρώην δήμαρχος κ. Γιάννης Γιωτάκης, ενώ είχε δηλώσει την επιθυμία του να παραβρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο, για λόγους υγείας δεν κατάφερε να έρθει. Το μήνυμά του όμως, μετέφερε ο Τάσος Μαστραντωνάκης. Επικοινωνώντας μαζί του μας δήλωσε:

«ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΩΝ, συμπαρίσταμαι με όλες μου τις δυνάμεις στο δίκαιο αγώνα του δήμου μας, στον αγώνα των εργαζομένων, η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ, το Λουτράκι μας, δεν πρέπει να γίνει υποσύνολο του συνόλου της ΕΥΔΑΠ, πρέπει να παραμείνει το νερό μας ι στο Λουτρακιώτικο λαό».

Το παρών επίσης έδωσαν οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Πετρίτσης και Γιάννης Κελλάρης, οι οποίοι δήλωσαν επίσης την διαφωνία τους με τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ και την ιδιωτικοποίηση του νερού, ενώ δεσμεύθηκαν να φέρουν το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Παρών ήταν και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ασημακόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λουτρακίου Φίλλιπας Θυμής, τοπικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, ο πρώην αυτοδιοικητικός, νομικός, Νίκος Λόης και ο Δ/ντής του 1ου δημοτικού σχολείου Λουτρακίου κ. Δημήτρης Συγριμής. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ΔΕΥΑ Λουτρακίου εξέδωσε ψήφισμα, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Εν κατακλείδι αποφασίστηκαν άμεσες ενέργειες συντονισμού των δράσεων με τους υπόλοιπους θιγόμενους Δήμους, να ζητηθεί η δημόσια τοποθέτηση των βουλευτών του Νομού, η εισαγωγή του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο και η συνεχής ενημέρωση των πολιτών και των φορέων του Δήμου. (αεροπανό, ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου, ενημέρωση των πολιτών μέσω των λογαριασμών, ενημέρωση των τοπικών συμβουλίων). Εγκρίθηκαν ομόφωνα τα ψηφίσματα του ΔΣ της ΔΕΥΑ και του Σωματείου.

Επιμέρους συμφωνήθηκε, συνάντηση του δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων με τον Υπουργό και κινητοποιήσεις στον Ισθμό και στα διόδια σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στο βίντεο που ακολουθεί

Δείτε την παρουσίαση του Δ/ντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΛ και Προέδρου των εργαζομένων Τάσου Μαστραντωνάκη