Πρωτοπαπάς: Αρνείται η αρχή Σταυρέλη να συζητήσει το θέμα των ΔΕΥΑ!
ο κ.Πρωτοπαπάς δήλωσε την πρόθεσή του να επαναφέρει το ζήτημα

Και ενώ ανά τη χώρα καταγράφονται αντιδράσεις, ενστάσεις, συζητήσεις και λαμβάνονται αποφάσεις για το ζήτημα της συγχώνευσης των ΔΕΥΑ και ουσιαστικά της ιδιωτικοποίησης του νερού, στο δήμο Κορινθίων «σφυρίζουν αδιάφορα!»

 Όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε άρθρο μας, ο δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης δεν παρέστη στην συνεδρίαση της ΕΔΥΕΑ στην ΚΕΔΕ, για το θέμα, ενώ δεν έχει προκαλέσει κανενός είδους συζήτηση στο ανώτατο όργανο, το δημοτικό συμβούλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση είχαν κληθεί οι ΔΕΥΑ Κορινθίας, Βοιωτίας, Φωκίδας και υπολοίπου Αττικής. Από τη ΔΕΥΑ Κορινθίων παρέστη μόνο ο Δ/ντής κ. Παπαγεωργίου. Η συγχώνευση των ΔΕΥΑ Κορινθίας στην ΕΥΔΑΠ θα λειτουργήσει ως προπομπός και ως πείραμα» για τις συγωνεύσεις των υπολοίπων ανά την επικράτεια, όπως τόνισε ο Δ/ντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λουτρακίου κ. Τάσος Μαστραντωνάκης.

Το loutrakiblog και η Χαρά Βαραβέρη, έθεσαν το ζήτημα σήμερα, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου των τριών επικεφαλής των παρατάξεων του δήμου Κορινθίων, ερώτημα που οδήγησε στην αποκάλυψη εκ του επικεφαλής της Πράσινης Πόλης Δημήτρη Πρωτοπαπά πως το ζήτημα έχει τεθεί από την παράταξη ωστόσο, προσέκρουσε στην άρνηση της δημοτικής αρχής να το εισάγει προς συζήτηση. 

Θεωρεί η δημοτική αρχή οτι είναι άκαιρη η συζήτηση; Πιστεύει πως δεν χρειάζεται να λάβει θέση; Σημαίνει η στάση της αυτή, αποδοχή των συγχωνεύσεων με τις όποιες συνέπειες; 

Πολύ σύντομα θα κληθεί να λάβει θέση, αφού ο κ.Πρωτοπαπάς δήλωσε την πρόθεσή του να επαναφέρει το ζήτημα, ζητώντας την συμβολή των έτερων δυο παρατάξεων ώστε, νομίμως πια, να εισαχθεί ως θέμα από την αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων. 

Την ίδια ώρα βέβαια οι εξελίξεις «τρέχουν» και έτεροι δήμοι όμως του Λουτρακίου και της Σικυώνας έχουν ήδη τοποθετηθεί με ψηφίσματα, αποφάσεις και ενέργειες, το δε Λουτράκι συζητά και σήμερα το απόγευμα το θέμα προκειμένου να λάβει απόφαση επί ψηφισματος των εργαζομένων και της Διοίκησης της ΔΕΥΑ Λουτρακίου.

Οι κύριοι Γκουργιώτης και Νανόπουλος τάχθηκαν κατά της όποιας ιδιωτικοποίησης του νερού

Συγκεκριμένα ο κ. Νανόπουλος, είπε ότι είναι αντίθετα κάθετος με την ιδιωτικοποίηση του νερού, αλλά ίσως πρέπει να δούμε συνέργειες μεταξύ των δήμων, όπως πχ ο δήμος Βέλου Βόχας που υδροδοτείται από τη Στυμφαλία. Θα πρέπει πρώτα να καθοριστεί το πλαίσιο των αλλαγών και έπειτα να υπάρξει συζήτηση ή απόφαση, τόνισε. 

Ο κ. Γκουργιώτης είναι αντίθετος με οποιαδήποτε συγχώνευση, όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού, τόνισε εξηγώντας επιμελώς επικίνδυνες ατραπούς από μια τέτοια ενέργεια.

Δείτε το βίντεο για το συγκεκριμένο θέμα στο 55ο λεπτό