Γιάννης Γιωτάκης: Αυτός ήταν ο ανιδιοτελής Βαγγέλης Αντωνίου, ακούραστος «εργάτης» για το δήμο μας.
Η προμελέτη αυτή εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ και έγινε εισήγηση από τον ΕΟΤ

Ο πρώην δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας, κ. Γιάννης Γιωτάκης, αποκλειστικά μιλώντας στο loutrakiblog.gr, εξιστορεί σύντομα τι συνέβη στη θητεία του, τα έργα ανάπτυξης που δεν υλοποιήθηκαν και τη συμβολή του αείμνηστου συμπολίτης μας, μέγιστου επιστήμονα, αρχιτέκτονα Βαγγέλη Αντωνίου.

«Η συμβολή του Αρχιτέκτονα Ευάγγελου Αντωνίου στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας, το διάστημα 1982-1994 επι δημαρχίας Ιωάννη Γιωτάκη

Το ενδιαφέρον του Ευάγγελου Αντωνίου για τα κοινά του δήμου μας καταδεικνύεται και από το γεγονός οτι στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 1978 ήταν υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής ψηφοδελτίου που υποστηρίχθηκε και απο την ευρύτερη κεντροαριστερά.


Το 1987 του ανετέθη από την δημοτική αρχή Ιωάννη Γιωτάκη η σύνταξη προμελέτης για την ανάπτυξη στο ελατόδασος Γερανείων, εκτάσεως 3.000 στρεμμάτων, ενός μεγάλου αθλητικού κέντρου προετοιμασίας ομάδων και για διεθνή τουρνουά, αυτό περιελάμβανε ξενώνες φιλοξενίας 240 κλινών, 5 γήπεδα ποδοσφαίρου και τα βοηθητικά τους, 5 γήπεδα τέννις, γήπεδα μπάσκετ κλπ με προδιαγραφές FIFA. Επίσκεψη του χώρου με τελεφερίκ από το Λουτράκι, σταθμός εκκίνησης από Γκράβα, με στάσεις σε Προφήτη Ηλία και όσιο Πατάπιο, σταθμός τερματισμού στα Γεράνεια.

Επίσης, δημιουργία χώρων εκτροφείων άγριων ζώων και χώροι ελεγχόμενου κυνηγιού όπου μπαίνεις, θηρεύεις ένα ζώο, βγαίνεις το ζυγίζεις, πληρώνεις και στέκεσαι σε οργανωμένα μπάρμπεκιου, σε συνεργασία με τους συλλόγους κυνηγών Αττικής που τότε αριθμούσαν 160.000 μέλη.

Η προμελέτη αυτή εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ και έγινε εισήγηση από τον ΕΟΤ προς το Υπουργείο Γεωργίας για την παραχώρηση των απαιτούμενων εκτάσεων στο δήμο. Το όλο πρότζεκτ εγκρίθηκε και απο το αναπτυξιακό συνέδριο της περιφέρειας Πελοποννήσου το 1992, για ένταξή του στο προγραμματισμό και το πακέτο Delor. Το αίτημά μας υπεβλήθη στη γραμματεία του υπουργικού συμβουλίου για ν αποφασίσει για την παραχώρηση της έκτασης. Έκτοτε, παραμένει εκεί! Για όλα αυτά ο Ευάγγελος Αντωνίου και οι συνεργάτες του πληρώθηκαν μόνον τα ημερομίσθια τους! Προσφορά στο δήμο.


Αμέριστη ήταν η βοήθεια του Ευάγγελου Αντωνίου στην διεκδίκηση του δήμου προς το υπουργείο Πολιτισμού για την αναστήλωση-επισκευή του Αγίου Ανδρέα και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο πολιτισμού για την ανάδειξη όλων των αρχαιολογικών και βυζαντινών μνημείων της περιοχής και για την κατασκευή του αρχαιολογικού μουσείου Περαχώρας.


Στον Ευάγγελο Αντωνίου ανατέθη απο το δήμο μας η σύνταξη προμελέτης για την κατασκευή ενός πολυλειτουργικού κέντρου υδροθεραπείας με κλειστές και ανοιχτές πισίνες στο χώρο των αποθέσεων των μπαζών, δίπλα στο Καρέλλειο ξενοδοχείο. Η προμελέτη εγκρίθηκε από το σύνδεσμο ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων και προτάθηκε για να ενταχθεί στους αναπτυξιακούς νόμους. Το έργο επιχείρησε να το ξεκινήσει ο δήμαρχος Παύλος Παύλου αλλά προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ομάδα πολιτών της περιοχής και το έργο μπλόκαρε. Και σε αυτό το έργο η αμοιβή τους ήταν τα ημερομίσθια τους.


Το 1993 ο δήμος ζήτησε απο τον ΕΟΤ την παραχώρηση του υδροθεραπευτηρίου του ΕΟΤ. Την προμελέτη για την αλλαγή των όψεων του γυάλινου εκτρώματος στην παλαιά λουτρόπολη εκπόνησε ο Ευάγγελος Αντωνίου

Ιωάννης Γιωτάκης
τ.Δήμαρχος Λουτρακίου»

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Αντωνίου πέθανε πριν δύο μήνες περίπου.

 

Eυχαριστούμε θερμά τον κ. Γιωτάκη για τις πληροφορίες