Δήμος Βέλου – Βόχας: Ανακοίνωση για το Σώμα Εθελοντών
Η Επιτροπή θα συνεδριάσει στο αμέσως προσεχές διάστημα

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Εθελοντών Δήμου Βέλου-Βόχας της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου 2024, παραιτήθηκε η Συντονίστρια του ΔΣ του Σώματος κυρία Στεργιοπούλου Βασιλική. 

Την παραίτηση της συντονίστριας ακολούθησαν οι παραιτήσεις και των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και αυτό έχει ως συνέπεια το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Βέλου-Βόχας να βρεθεί ακέφαλο και αδιοίκητο. Το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Βέλου-Βόχας συστήθηκε το 2020 με την υπ’ αριθμ. 84/2020 (ΑΔΑ: 6ΗΛΩΩ9Π-1Η4) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την εύρυθμη λειτουργία του καταρτίστηκε με τη βοήθεια δικηγόρου, Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Σώματος Εθελοντών, ο οποίος ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέλου-Βόχας το 2023 με την υπ’ αριθμ. 135/2023 (ΑΔΑ: ΨΑΔΙΩ9Π-ΟΦΕ) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά το άρθρο 4 του Κανονισμού, που αφορά στο Θεσμικό Πλαίσιο Λειτουργίας, το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Βέλου-Βόχας τελεί υπό την εποπτεία του «Αυτοτελούς Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού» του δήμου.


Ωστόσο, ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας δεν προβλέπει πουθενά την περίπτωση παραίτησης όλου του Διοικητικού Συμβουλίου και των περαιτέρω ενεργειών που πρέπει να πραγματοποιηθούν, ώστε να επανέλθει η διοίκηση και η τάξη στο Σώμα. Ως εκ τούτου, ο Δήμος Βέλου-Βόχας και συγκεκριμένα η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής στην οποία υπάγεται το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ως επιβλέπουσα και εποπτεύουσα αρχή, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο ορίζει πενταμελή επιτροπή, η οποία θα έχει ως αποκλειστική αρμοδιότητα να οδηγήσει το Σώμα σε εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η επιτροπή, η οποία δεν θα ασκεί Διοίκηση και θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διεξαγωγή των εκλογών σε πλαίσιο νομιμότητας και σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Σώματος, αποτελείται από τους κάτωθι αιρετούς:

1. Βασιλική Μπαχταλιά, Δημοτική Σύμβουλο

2. Δημήτρη Σαββίδη, Δημοτικό Σύμβουλο

3. Παναγιώτη Φαρμάκη, Δημοτικό Σύμβουλο

4. Γεώργιο Δαληβίγκα, Δημοτικό Σύμβουλο

5. Σπύρο Κανώλη, πρόεδρο της Κοινότητας Βραχατίου.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει στο αμέσως προσεχές διάστημα και θα δρομολογήσει όλες τις προβλεπόμενες από τον Κανονισμό ενέργειες για την σύγκληση Ειδικής Εκλογικής Συνέλευσης και την διεξαγωγή των εκλογών.