Κόρινθος: Καλλιτεχνικές Συναντήσεις στις «Αλκυονίδες
Η ξενάγηση στο χώρο του μουσείου θα ξεκινήσει στις 7:00μ.μ
  • Αφήνουμε το καλοκαιράκι σιγά σιγά και ξεκινάμε τους φθινοπωρινούς περιπάτους στη τέχνη και το λόγο.

Ειναι καθήκον και υποχρέωση μας να δίνουμε λόγο στους νέους ανθρώπους και να προβάλλουμε τη δουλειά τους παράλληλα με την προβολή και ανάδειξη σημαντικών χώρων πολιτισμού της περιοχής μας μέσα από σημαντικές πολιτιστικές δράσεις.

Αυτές τις όμορφες σκέψεις τις κάναμε πράξη και ξεκινάμε την Παρασκευή 6/9 στις 8:00μ.μ με καλεσμένο από το σωματείο μας τον σκιτσογράφο , εικαστικό , δημιουργό κόμικς, αρθρογράφο Περικλή Κουλιφέτη.

Ο Περικλής γεννήθηκε στη Κόρινθο το 1996 και την αγάπη του για το σκίτσο και τις εικαστικές τέχνες σφράγισε με την εισαγωγή του το 2014 στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών στα Ιωάννινα.
Από το 2015 συνεργάζεται με την Εφημερίδα των Συντακτών στέλνοντας κόμικ - στριπ στο Ένθετο<<Καρέ Καρέ>>, στη σειρά το <<Το λεξικό της κρίσης >>, ενώ από το 2022 αρθρογραφεί στο εν λόγω ένθετο για τα κόμικς , τη γελοιογραφία, το animation και την ιστορία τους .

Με πολλές συμμετοχές σε φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια θα είναι μαζί μας τη νέα γενιά δημιουργών να μας συστηθεί και να μας δείξει το πάθος του !!!

Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί του και να ακούσουμε όσα έχει να πει  και να δείξει ένας ταλαντούχος νέος άνθρωπος!!

Τον Περικλή Κουλιφέτη θα τον υποδεχθούμε σε ένα υπέροχο χώρο πολιτισμού και πολιτιστικής κληρονομιάς στο Σολομό Κορινθίας !!

Εκεί βρίσκεται το Linos Museum όπου οι ιδιοκτήτες του έχουν μετατρέψει το παλιό οινοποιείο σε λαογραφικό και βιωματικό μουσείο !!
Ένας χώρος προσεγμένος και μελετημένος με φροντίδα και μεράκι που δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να βιώσει ένα ταξίδι στη λαϊκή παράδοση .
Εκεί , δίπλα στη πέτρινη πλατεία και στο παραδοσιακό καφενείο , το κελάρι , και το παλιό σχολείο , ανάμεσα σε έργα που έχουν συλλεχθεί κομμάτι , κομμάτι θα ενώσουμε το νέο με το παλιό ως παρακαταθήκη που πρέπει να μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές .

Θα σας περιμένουμε με γλυκό του κουταλιού και δροσερό νερό να μπλέξουμε τα κόμικς με τους αργαλειούς σε μια παρουσίαση που δεν πρέπει κανείς να χάσει !!
ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Η ξενάγηση στο χώρο του μουσείου θα ξεκινήσει στις 7:00μ.μ

Οι Αλκυονίδες θα σας περιμένουν για ένα ονειρικό ταξίδι στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον !!