Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ιταλίας εξαίρει την επιστημοσύνη του Γιάννη Γκεζερλή!
Περιποιεί τιμή για την Κόρινθο, καταξιωμένοι επιστήμονες από την αλλοδαπή, να αναγνωρίζουν την επιστημονική κατάρτιση και την αξιοσύνη ενός συμπολίτη!

Ο καθηγητής Lucio Zazzara  του Πανεπιστημίου της Πεσκάρα Ιταλίας, εγκωμιάζει με θέρμη τον πρώην δήμαρχο Σολυγείας και νυν δημοτικό σύμβουλο του δήμου Κορινθίων, καταξιωμένο αρχιτέκτονα κο Γιάννη Γκεζερλή!

 

Αναλυτικά γράφει

 

 Υπάρχει ένας άνθρωπος στην Κόρινθο στον οποίο η πόλη του θα έπρεπε να αφιερώσει μεγαλύτερο μνημείο στον Πήγασο, το φτερωτό άλογο που κατάφερε να απαθανατίσει ο Βελλεροφόντης κοντά στην Κόρινθο. Χαρακτήρας όπως ο Πήγασος, άγριος και ελεύθερος, αλλά και κινούμενος από μια γενναιοδωρία και μια αγάπη για την επικράτειά του που τον διακρίνει. Αρχιτέκτονας και ως τέτοιος ο Γιάννης Γκερζέλης

ξέρει πώς να συνδυάζει ένα βαθύ όραμα των προβλημάτων και των πόρων του Ισθμού με το δικό του συναίσθημα. Μαζί του και χάρη σε αυτόν μελετάμε την περιοχή για πάνω από δέκα χρόνια· μαζί του και χάρη σε αυτόν μπορέσαμε να οργανώσουμε οκτώ εκδόσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικών Σχολών (IFAS).

Μια εκδήλωση που έφερε χιλιάδες πανεπιστημιακούς φοιτητές, ερευνητές, δασκάλους και ειδικούς διαφόρων ειδών σε αυτό το μέρος· όλοι για να μελετήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της γης, τους θησαυρούς που περιέχει, και όλοι για να σκεφτούν πώς θα βελτιώσουμε την κατάσταση και να παράγουμε προτάσεις και έργα. Η Διώρυγα, το Κορίντο και το Λουτράκι αποτέλεσαν το επίκεντρο της προσοχής πολλών εμπειρογνωμόνων τα τελευταία χρόνια. Αυτό έχει παράγει πολλές μελέτες και έργα που σίγουρα θα χρησιμοποιηθούν από τις δημόσιες διοικήσεις, αλλά εν τω μεταξύ έχουν συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού.

Ευχαριστώ Γιαννη, εκ μέρους όλων μας.