Σε διαδικασία εκπόνησης η μελέτη με τίτλο «ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΜΕΑΣ.
σήμερα, η ενημέρωση
  • Είναι σε διαδικασία εκπόνησης η μελέτη με τίτλο  «ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΜΕΑΣ.

Η ανωτέρω μελέτη εκπονείται στο πλαίσιο προγραμμάτων πολεοδομικής ανασυγκρότησης της χώρας, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ειδικότερα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(ΠΔΕ) ΣΑΤΑ 075  του ΥΠΕΝ, ΥΠΌ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΊΑ «ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» και εγγεγραμμένες πιστώσεις  συνολικού ύψους 395.436.710€.

Με τα ανωτέρω προγράμματα επιδιώκεται η ολοκλήρωση του Πολεοδομικού Σχεδιασμού για το σύνολο της Επικράτειας , με στόχο τον εξορθολογισμό των χρήσεων γης, την απλοποίηση των διαδικασιών, την εξάλειψη των επικαλύψεων και των αντιφάσεων μεταξύ των κανονιστικών πλαισίων διαφορετικών επιπέδων, την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, την αειφόρο χρήση των φυσικών πόρων και εν γένει τη βέλτιστη και ορθολογική οργάνωση του χώρου με όρους βιωσιμότητας.

Ειδικότερα ,επιδιώκεται ένα σύνολο πολ. ρυθμίσεων όπως ενδεικτικά : η θέσπιση χρήσεων γης, των όρων και περιορισμών δόμησης, ο καθορισμός χώρων προστασίας, ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, ειδικών αστικών  κινήτρων, προσωρινές οριοθετήσεις ρεμάτων, η καταγραφή του υπάρχοντος οδικού δικτύου, για τη δυνατότητα αναγνώρισης των οδών αυτών και των χαρακτηρισμό τους ακολούθως ως κοινόχρηστου δημοτικού οδικού δικτύου, μέτρα αντιμετώπισης πολιτικής κρίσης, υποστήριξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τη διαχείριση των συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών κ.α.

Ο ανάδοχος της ανωτέρω μελέτης, είναι η ένωση μελετητών «ΓΙΑΝΝΕΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ» - «ΓΕΩΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ Α.Ε. ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ»- «PLAS Ι. ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ – Α.ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.» - «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» - «ΜΗΤΣΙΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» - «ΥΔΡΟΑΚΤΟΤΕΧΝΙΚΗ Ι.Κ.Ε.» – «ΧΑΛΤΟΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ» - «ΜΥΡΙΑΝΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ», εκπρόσωπος της οποίας είναι η Γεωργία Γιαννετάκη –Αρχ/των Μηχ/κος.

Στα πλαίσια εκπόνησης της μελέτης και της διοικητικής διαδικασίας , περιλαμβάνεται η πρώτη παρουσίαση και δημοσιοποίηση στον οικείο Δήμο, ήτοι στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων καθώς και στους αρμόδιους φορείς, Συνεταιρισμούς και Επιμελητήρια, των πορισμάτων και των προτεινόμενων σεναρίων (Α’ ΦΑΣΗ –ΕΚΠΟΝΗΣΗ) από τον ανάδοχο μελετητή και εν συνεχεία η επιλογή του επικρατέστερου σεναρίου.

Η ενημερωση-παρουσίαση  θα διενεργηθεί, την Παρασκευή 02/08/2024, στη 13:00μ.μ. , στην αίθουσα Δημ. Συμβουλίου, στον χώρο του Δημαρχείου.