Συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή, 26 Ιουλίου, τα δύο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου σε Χιλιομόδι και Αρχαία Κόρινθο
στις 9.00 το βράδυ

Συνεχίζονται σήμερα (Παρασκευή, 26 Ιουλίου) τα δύο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που διεξάγονται στο Χιλιομόδι και την Αρχαία Κόρινθο.

- Στο Χιλιομόδι και το Θέατρο «Ειρήνη Παππά» ξεκινάει στις 9.00 το βράδυ το διαγωνιστικό μέρος του 20ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που διοργανώνει το Κορινθιακό Θέατρο Βασίλης Ρώτας. Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει με ένα μουσικό αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο, από την βραβευμένη σοπράνο Αγγέλικα Κοντοπούλου και την Φιλαρμονική του δήμου Κορινθίων, υπό την διεύθυνση της μαέστρου Γλυκερίας Μωραϊτάκη.  
Θα ακολουθήσει η πρώτη παράσταση που συμμετέχει στο διαγωνιστικό μέρος. Πρόκειται για την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, από το θεατρικό εργαστήρι του δήμου Περιστερίου. Για το έργο του Σοφοκλή, ένα έργο σταθμό στην ιστορία της παγκόσμιας δραματουργίας δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Μπορεί να έχουν περάσει 2500 χρόνια από τότε που γράφτηκε, όμως, τα μηνύματά του παραμένουν σύγχρονα. Γιατί «οὔτοι συνέχθειν, ἀλλὰ συμφιλεῖν ἔφυν». 
- Στο Ξενία της Αρχαίας Κορίνθου, στις 9.00 το βράδυ, οι φίλοι του θεάτρου μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση «Μια ζωή, μια μελωδία κι ένας ύπνος», από τον μουσικό σύλλογος «Ορφέας» του Αγρινίου. Πρόκειται για μία παράσταση σε κείμενα και σκηνοθεσία της Εύης Βέρρη.