Στην Κόρινθο βρέθηκε ο Πέτρος Κόκκαλης
χθες, 31 Μαϊου
  • Σειρά συναντήσεων με φορείς του νομού Κορινθίας είχε ο Πέτρος Κόκκαλης, Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και ευρωβουλευτής των Πρασίνων, την Παρασκευή 31 Μαΐου. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην περιοχή συναντήθηκε στις 18.00 με τη δημοτική αρχή, στις 18.45 ακολούθησε συνάντηση με εκπροσώπους του επιμελητηρίου Κορίνθου, ενώ στις 19.15 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου.

Είναι σημαντικό να γνωρίσουν οι πολίτες της Κορινθίας τις προτάσεις μας για την Εθνική Πράσινη Συμφωνία, αναφέρει ο Πέτρος Κόκκαλης, για αυτό και ερχόμαστε σε άμεση επικοινωνία μαζί τους, αλλά και με τους φορείς της περιοχής, το Δήμο και το Επιμελητήριο.

«Στόχος μας είναι η βελτίωση της ευημερίας της ελληνικής κοινωνίας με τρόπο δίκαιο. Μια οικονομική ανάπτυξη με μακροπρόθεσμο ορίζοντα που θα είναι βιώσιμη και θα στηρίζεται σε μια εύρωστη οικονομία και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Πιστεύουμε πως η οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη είναι έννοιες αλληλένδετες που δεν λειτουργούν αυτόνομα αλλά με αλληλοσυσχετισμό», αναφέρει ο κ. Κόκκαλης.

«Η πρόταση του ΚΟΣΜΟΥ για μια Εθνική Πράσινη Συμφωνία είναι μια δομημένη θεώρηση του αγροτικού τομέα με τρεις κύριες κατευθύνσεις: α) Επαναδιεκδίκηση του βασικού παραγωγικού κεφαλαίου, των αγροτικών γαιών, β) αύξηση του αγροτικού πληθυσμού, και ανάκαμψη του ποσοστού των νέων αγροτών και των απασχολούμενων γυναικών, γ) προστασία και διατήρηση της φυσικής και αγροτικής βιοποικιλότητας», τονίζει ο κ. Κόκκαλης.


Ο ΚΟΣΜΟΣ προτείνει συγκεκριμένες πολιτικές. Η Εθνική Πράσινη Συμφωνία προβλέπει ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο για την οικοδόμηση μιας ευημερούσας και δυναμικής κοινωνίας που βασίζεται στην κλιματική ουδετερότητα, την πράσινη  βιομηχανία, τις πράσινες τεχνολογίες, την ψηφιοποίηση και τη δίκαιη μετάβαση.