Υδροδοτούνται πριν από το καλοκαίρι Άσσος, Κάτω Άσσος – Λέχαιο και Περιγιάλι
12,5 χιλιόμετρα δικτύου έχει ήδη κατασκευάσει ο εργολάβος του έργου της διαδικτύωσης Β, ενός έργου ζωτικής σημασίας για τον πρώην δήμο Άσσου – Λεχαίου αφού θα προσφέρει το πολυπόθητο ύδωρ από την Στυμφαλία!

Το έργο ξεκίνησε τον Ιούλιο και εξελίσσεται ταχύτατα, απομένουν, σύμφωνα με τον εργολάβο Χρήστο Θεοχάρη 2 χιλιόμετρα για την πρώτη σύνδεση στον Άνω Άσσο.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 7,2 εκ ευρώ και εκτελείται από την ΔΕΥΑΚ.

 Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος αλλά και ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης Δημήτρης Παπαγεωργίου βρέθηκαν νωρίτερα στο σημείο των έργων δηλώνοντας πως σύμφωνα με τις προβλέψεις, πριν από το καλοκαίρι θα γίνει η σύνδεση με τον Άσσο. Ο Βασίλης Νανόπουλος χαρακτήρισε το έργο νευραλγικό για την ύδρευση της περιοχής ανακοινώνοντας παράλληλα δυο μονάδες επεξεργασίας νερού σε Λέχαιο και Αλμυρή, έργο που θα έχει ανάδοχο σε λίγες ημέρες.

 

Ο πρόεδρος του Άσσου Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος που επίσης βρέθηκε στο σημείο έθεσε και το ζήτημα της άρδευσης με τον δήμαρχο να υπενθυμίζει πως και στον τομέα της άρδευσης έχουν γίνει ενέργειες, αναμένεται η έγκριση του έργου επέκτασης του αρδευτικού δικτύου του βιολογικού καθαρισμού από την Κόρινθο σε Άσσο – Λέχαιο, έργο που θα λύσει τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι η αναφορά του εργολάβου πως στα 12,5 χιλιόμετρα δικτύου εντοπίστηκαν πάνω από 450 αρδευτικά δίκτυα (που μεταφέρεται το νερό από τις γεωτρήσεις, στα κτήματα) στη διαδρομή, τα οποία επισκευάσθηκαν ή αποκαταστάθηκαν για να περάσει ο αγωγός.

Το πρόβλημα των διαρροών και των κλοπών νερού αναμένεται να αντιμετωπιστεί με τα ψηφιακά υδρόμετρα, ανακοινώσεις θα γίνουν σε λίγες μέρες, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.