ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Οι θέσεις της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ στο δημοτικό συμβούλιο της 22/4/2024
Η Πράσινη Πόλη ήταν παρούσα στο δημοτικό συμβούλιο και με τους τρεις συμβούλους της και συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση των αποφάσεων που πάρθηκαν.

Στα προ ημερησίας θέματα, ο δημοτικός σύμβουλος της Πράσινης Πόλης Παναγιώτης Σπύρου, επεσήμανε τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αλλαγή του τρόπου διαμοιρασμού των χρημάτων που καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων του δήμου.

Τα προηγούμενα χρόνια ο διαμοιρασμός των χρημάτων από το Υπουργείο Παιδείας -που διαχειρίζεται η Σχολική Επιτροπή- γινόταν με βάση τη δυναμικότητα των σχολείων με αλγόριθμο. Φέτος, ο διαμοιρασμός των κονδυλίων έγινε προφανώς με άλλα κριτήρια, πράγμα που έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες από τα σχολεία και προφανώς υποψίες για μη αξιοκρατική κατανομή των πόρων.

Περισσότερο δε όταν δεν έχει σταλεί στα σχολεία το πρακτικό της απόφασης που να αιτιολογεί τις επιλογές της Σχολικής Επιτροπής.

Αναμενόμενη ήταν η μη – απάντηση  της δημοτικής αρχής.

Τα βασικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης ήταν:

1) Η επιχορήγηση του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ με 50.000 €

Όσον αφορά την επιχορήγηση του σωματείου ψηφίσαμε θετικά αναλογιζόμενοι τις ανάγκες της ομάδας μας που διεκδικεί την άνοδό της στην Β’ Εθνική Κατηγορία, την ιστορικότητα του σωματείου και το λογικό του αιτήματος.

Παράλληλα ζητήσαμε ν’ απαλειφθεί ο όρος «τουλάχιστον 50.000€» και αυτό έγινε αποδεκτό από τη Δημοτική Αρχή.

2) Αποδοχή όρων συμφωνίας του δήμου Κορινθίων με τον ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Στο θέμα αυτό ψηφίσαμε θετικά, αφού έγιναν δεκτές από τη Δημοτική Αρχή οι παρεμβάσεις μας σε σχέση με τις ενστάσεις που είχαμε επί του κειμένου της συμφωνίας του Δήμου με τον ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ώστε να μην υπάρχουν κενά ερμηνείας.

Συγκεκριμένα, ζητήσαμε και έγινε αποδεκτό και διακριτό από τη Δημοτική Αρχή ότι η χρήση του σταδίου από τον ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ αφορά μόνο τον αγωνιστικό χώρο (γκαζόν), τα αποδυτήρια όπου ήδη χρησιμοποιούνται και ένας ακόμα χώρος για εκδηλώσεις, παρακολούθηση βίντεο, ανάλυση αγώνων κ.λπ..

Επομένως με την παρέμβασή μας «διασφαλίσαμε» την απρόσκοπτη λειτουργία του στίβου, των υπολοίπων στεγασμένων χώρων και τη χρήση τους από τις Ακαδημίες, τις ομάδες και τα αθλητικά σωματεία που τους χρησιμοποιούν.

Στην αίθουσα ακούστηκαν πολλές διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες επί του κειμένου της συμφωνίας.

Εμείς, οι 3 δημοτικοί σύμβουλοι της Πράσινης Πόλης επιστήσαμε τη προσοχή ως προς την τελική διατύπωση του κειμένου της συμφωνίας, προκειμένου να διασφαλιστεί νομικά ο Δήμος Κορινθίων.

Εάν υπάρχουν προβλήματα νομιμότητας της απόφασης που αφορούν τον ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ -όπως αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση- και εκπέσει η συμφωνία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την ευθύνη θα την έχει η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ! Η Δημοτική Αρχή ενέκρινε το κείμενο και το έφερε προς ψήφιση.

Η Πράσινη Πόλη στηρίζει την ιστορική ομάδα της πόλης μας και υπερψήφισε το αίτημα της μετά τις δεσμεύσεις του Δημάρχου και του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ότι το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο θα συνεχίσει την λειτουργία του όπως πριν και προς όφελος των αθλούμενων πολιτών.

Σε ό,τι δε αφορά το επί σειρά ετών κλειδωμένο γήπεδο του Συνοικισμού, που παραχωρείται στον Δήμο και η ανακατασκευή του οποίου έχει δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Πράσινη Πόλη δεν μπορούσε παρά να ψηφίσει θετικά, διότι εκ προοιμίου στηρίζει την ανάπτυξη των αθλητικών εγκαταστάσεων στον δήμο Κορινθίων.

Ωστόσο, μέλει ν’ αποδειχθεί η ειλικρίνεια, οι προθέσεις και η αξιοπιστία των εξαγγελιών και των συμφωνιών της δημοτικής αρχής. Πολύ περισσότερο δε όταν λαμβάνει τη θετική ψήφο της αντιπολίτευσης!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ