Συζήτηση -ενημέρωση για τη λειψυδρία στο δημοτικό συμβούλιο Βέλου -Βόχας
πρωτοβουλίες της Νέας Αριστεράς
  • Οι καθυστερήσεις, οι ελλείψεις και οι ανεπάρκειες του δικτύου άρδευσης είναι σε όλους τους συμπολίτες μας γνωστές αλλά οι αρμόδιοι φορείς δυσκολεύονται να δράσουν.  

Προκειμένου να γίνει  σχετική συζήτηση και  επίσημη ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο Βέλου -Βόχας έπρεπε να υποβληθεί έγγραφο ερώτημα με την υπογραφή 25 τουλάχιστον πολιτών. 

Με πρωτοβουλία στελεχών της Νέας Αριστεράς Κορινθίας  από την περιοχή Βέλου – Βόχας (Βυτινιώτης, Καλλίρης, Πρεντάκης) συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενες από τον κανονισμό 25 υπογραφές συμπολιτών από όλο το πολιτικό φάσμα. 

Έτσι,  στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 22 Απριλίου συζητήθηκε η ερώτησή μας και ο δήμαρχος Θανάσης Μανάβης ουσιαστικά επιβεβαίωσε τους φόβους μας ότι η διψασμένη Κορινθία και οι αγρότες της είναι σε δεύτερη μοίρα. 

Κοινό τόπο πλέον αποτελεί το γεγονός ότι αργεί η ολοκλήρωση της μελέτης και η κατασκευή του δικτύου άρδευσης, ακόμα και αν όλα προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις, δεν πρόκειται να αποδοθεί σε χρήση σε λιγότερο από 6-7 χρόνια. Μέχρι τότε, θα λέμε το νερό νεράκι.

Η συζήτηση – ενημέρωση που προαναφέρθηκε ήρθε σε συνέχεια της δημόσιας τοποθέτησης του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς Χ. Κασίμη, τόσο κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον Δήμο Βέλου-Βόχας, όσο και δημόσια  για το Φράγμα Ασωπού.

Εμείς ως Νέα Αριστερά θα συνεχίσουμε, κλιμακώνοντας τη δράση μας, με στόχο την ενημέρωση όλων και με την προτροπή για την ανάπτυξη κοινής δράσης

Οι αγρότες και ο λαός της Κορινθίας πρέπει να μάθει, να σταθμίσει γεγονότα και πληροφορίες και στις ευρωεκλογές να δώσει με τη σειρά του τις ανάλογες απαντήσεις.