Τα εν δήμω...Κορινθίων (παραπολιτική στήλη 1-4-2024)
Ενδιαφέρον έχουν όσα δε βλέπουν οι κάμερες, όσα δεν λέγονται δημόσια..

Πάμε μόνοι μας, είπε ο Νίκος Σταυρέλης στην αντιπολίτευση που καταψήφισε το νέο αναπτυξιακό οργανισμό «Περίανδρος», αφού δεν θα συμμετέχει, θέτοντας θέματα διαφάνειας (Πρωτοπαπάς) και δημοκρατίας (Νανόπουλος). Προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα, τόνισε ο Δημήτρης Πρωτοπαπάς. Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, πάμε και όπου βγει, για αλλού ξεκινήσαμε και αλλού η ζωή μας πάει, πολλά μας ήρθαν στο μυαλό με το «πάμε μόνοι μας».

Σχολικές διαβάσεις ομορφαίνουν και διευκολύνουν τους πεζούς και τους μαθητές! Διαφημιστικό έργο συγκεκριμένης εταιρείας, που γίνεται σε όλη την Ελλάδα, για να τα λέμε απλά!

Ελειπε ενέργεια, μάλλον λόγω κούρασης στον Παναγιώτη Σπύρου και προσήλθε στο δημοτικό συμβούλιο με δύο σοκοφρέτες!

Δεν θέλω ούτε να τον βλέπω, ούτε να του μιλάω, είπε δημοτικός σύμβουλος της ΠΝΟΗΣ για τον επιχειρηματία που ακούγεται συνεχώς το όνομά του!

Παρτάκι με γνωστό καλλιτέχνη διοργανώνεται στην Κόρινθο. Καλεσμένοι θα είναι λίγοι και εκλεκτοί!

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα! Τι να σου κάνουμε αγόρι μου; Eτσι είναι οι παλαμακιστές! Μόνο με την εξουσία, όταν τη χάνεις, πάνε απέναντι! Αυτά και σε όμορο δήμο! Προς γνώσιν και συμμόρφωση!

Δεν υπογράφω τίποτα είπε ο Νίκος Σταυρέλης, εκτός ότι επιβάλλεται εκ του Νόμου. «Αρμόδιοι είναι οι συνεργάτες μου, στους οποίους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, οι αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι». Το νου σας! Την υπογραφή μας προσέχουμε που τη βάζουμε!

Με άλλη διάθεση εμφανίστηκε ο Αλέξης Κούγιας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Με Σοφία και Χαρά» λέγοντας πως υπάρχει διάθεση να τα ξαναβρούν με το Γιώργο Πιέτρη  και να επιστρέψει στην ομάδα, αν του ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Ο Γιώργος Πιέτρης στην ίδια εκπομπή είπε πως αν θέλει ο κ. Κούγιας να επιστρέψει, μπορεί μόνο ως μέλος της Διοίκησης και όχι στην Προεδρία, αλλά συγγνώμη δε ζητάει, γιατί εκείνος ότι του είπε, το είπε ιδιωτικά, ενώ ο Αλέξης τα έγραψε δημόσια. Εχει ένα δίκιο εδώ, ο Γιώργος Πιέτρης.

Διάβρωση και στα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου. Μηχανήματα ένα σωρό αλλά όχι οι αρμόδιοι. Δεν είδαμε φωτογραφίες, αν και το έργο είναι σημαντικό! Αντιθέτως στις σχολικές διαβάσεις με τα μολύβια, έβγαλαν οι περισσότεροι μια αναμνηστική φωτογραφία. 

Χαμός στο γλέντι της Αστυνομίας! Εκείνη η μανταμίτσα με το μπούστο έξω, που καθόταν με τους επισήμους και υφάκι 100 καρδηναλίων μας έκανε εντύπωση! Η γνωστή κολαούζος, που τριγυρνάει γύρω από αιρετούς και υπουργούς, που τραπεζώνει υπουργούς αλλά δεν πληρώνει, αυτή ντε, πρώην υποψήφια της ΠΝΟΗΣ το 2019!

Χάσαμε τον Τάσο το Μποζίκη, μετά την τελευταία επεισοδιακή συνέντευξη με τους δημοσιογράφους! Τον εκοψε μάλλον ο δήμαρχος, γιατί η εικόνα της δημοτικής αρχής που παρουσίασε σε 3 εμφανίσεις μάλλον κακό έκανε παρά καλό!! Εμείς στενοχωριόμαστε, γιατί όσο να πεις, περνούσαμε ωραία με τον Τάσο!

Πήρε φόρα και ο αγαπημένος μας Δημήτρης Τζαναβάρας, τα «έχωσε» στο Νανόπουλο, πετάχτηκε και ο Παναγιώτης ο Σπύρου, που είχε φάει τις σοκοφρέτες και ξαναβρήκε την ενέργειά του, «πέτα τον έξω Πρόεδρε» είπε, ο Πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση και πολύ καλά έκανε!

Για μια ακόμη φορά, άριστος αποδείχθηκε ο Γιώργος Παπαβενετίου, στην εκτέλεση των καθηκόντων του, μέχρι και το δήμαρχο «μάζεψε». Ενα καλοπροαίρετο σχόλιο, την ώρα της διακοπής, από δημοσιογράφο, στον Πρόεδρο του ΔΣ, που τυγχάνει να είναι και φίλοι,  δεν άρεσε στον ειδικό-ανειδίκευτο* σύμβουλο, ποιος ξέρει γιατί ήταν τόσο αρπαγμένος, με αποτέλεσμα να ειρωνευτεί και αφού ο δημοσιογράφος του ανταπέδωσε την ειρωνία, εκείνος κινήθηκε, ως άντρας βαρύς και ασήκωτος, προτάσσοντας το δείκτη του χεριού του να ζητήσει και το λόγο. Βεβαίως και οι δικοί του της ΠΝΟΗΣ τον κατηγόρησαν γι΄αυτη τη συμπεριφορά! Τυχερός ήσουν μάγκα μου, που δεν έμεινες χωρίς δάχτυλο! (*δεν διαθέτει εξειδίκευση στο αντικείμενο, επιστημονική γνώση)

Γενικά, αρκετοί της ΠΝΟΗΣ είναι αρπαγμένοι στην κυριολεξία. Οχι αιρετοί! Ποιον εκθέτουν άραγε? Σίγουρα όχι το συνομιλητή τους, τον εαυτό τους μπορεί, το δήμαρχο στάνταρ!

Μια χαρά βρίσκω τον Βασίλη Νανόπουλο στην αντιπολίτευση! Λαλίστατος και ενεργητικός! Δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω! Μακάρι να έμαθε και κείνος από τα λάθη του!

Σοβαρές παρουσίες στο ΔΣ οι κυρίες και μπράβο τους! Μιλούν όταν πρέπει, όσο πρέπει και αν πρέπει. Δεν πετάγονται, δε φλυαρούν, δεν προκαλούν! Μιλάμε για τις κυρίες Μπονάτσου, Τσουλουχά και Στριμενοπούλου. Μπράβο στην αντιδήμαρχο κ. Τσουλουχά, που κατάφερε να ψηφισθεί ομόφωνα η τουριστική προβολή του δήμου. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο κυρίες της αντιπολίτευσης. Δεν εχει καμμία σημασία αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις τοποθετήσεις, προέχει η συμπεριφορά, η οποία είναι άψογη! Μπράβο σας κυρίες μου!

Δεν ισχύει βεβαίως αυτό για μερικούς άνδρες του ΔΣ, ειδικότερα για τον αντιδήμαρχο Γιάννη Τσάκωνα, ο οποίος, μιλά για θέματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του, αλλά δείχνει στο δήμαρχο πόσο καλό παιδί είναι! Be cool! Δεν είναι αρένα το συμβούλιο! Πολιτική παράγετε και παράγεται, αν...

Πονούσε το πόδι του Γιάννη Καρασάββα στην τελευταία συνεδρίαση! Τον ματιάσανε μάλλον που έτρεχε Κυριακάτικα να σκεπάσει τα φρεάτια! Φίλος ο Γιάνναρος! περαστικά!

Εκνευρίστηκε που λέει ο λόγος, ο δήμαρχος, επειδή η αντιπολίτευση δεν υπερψηφίζει. Πήγε και έκατσε στα έδρανα των πολιτών και τσουπ! Τα υπερψήφισε ολα τα θέματα η αντιπολίτευση! Καλά τώρα βρήκατε να πείτε σε όλα ναι; είπε γελώντας ο Νίκος Σταυρέλης.

Θα χάσει λέει το Λουτράκι, επειδή η Κόρινθος έφτιαξε τον Περίανδρο. Σιγά καλέ! Το Λουτράκι έχει υποδομές εδώ και χρόνια και μάλιστα στολίδια. Αξιοζήλευτες σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, γήπεδα, στάδια, κολυμβητήρια, δρόμους, αναπλάσεις, αντιπλημμυρικά, είσοδο πόλης, μνημεία, συνεδριακό κέντρο, πνευματικά κέντρα, θέατρα, κόμβους, τα πάντα. Θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση της παραλίας και του ενιαίου παραλιακού μετώπου (κατά το πλείστον έργο του Λουτρακίου)  Θα πάρει και τη μερίδα του λέοντος από το Βαρδινογιάννειο όπως πάντα, γιατί η εταιρεία εδρεύει στο δήμο, έχει το καζίνο, έχει την δική του ΑΕ την ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, θα φτιαχτεί και το Open mall στην κεντρική λεωφόρο! Ολα δρομολογημένα ήδη! Τι θα χάσει λοιπόν; Aκόμα και στον τουρισμό, πρωτοπορεί, με ένα Τουριστικό Οργανισμό αξιοζήλευτο εργαλείο σε όλη την Ελλάδα! Πάρτε ιδέες, δεν είναι κακό! #εκπρόσωπος speaking!

Ισως ο δήμος Βέλου να χάσει που έχει και λυπητερή ιστορία σε ότι αφορά τα οικονομικά του, από την εποχή Λαμπρόπουλου. Αυτός ο δήμος με τόσο «βάρος» κακώς υπάρχει, θα έπρεπε να έχει συγχωνευθεί εδώ και δεκαετίες. Μέχρι το Βραχάτι δήμος Κορινθίων, και το υπόλοιπο κομμάτι στο δήμο Σικυωνίων.

Λύσσαξαν μερικοί επειδή ο άμισθος σύμβουλος επικοινωνίας παρκάρει το αυτοκίνητό του στις θέσεις πάρκινγκ έμπροσθεν του δημαρχείου. Σιγά μωρέ, αυτό σας πείραξε. Μεγάλος άνθρωπος είναι, δεν πειράζει! Εδώ έχει θέση πάρκινγκ ο Μπάμπης στο υπόγειο γκαράζ που είναι νέος άνθρωπος!

Αυτά αγαπημένοι μας, τα υπόλοιπα σε επόμενο αρθράκι!

Αντε καλό μήνα και μην μας τσιγκλάτε! (αγαπημένο ρήμα του δημάρχου το οποίο υιοθετούμε γιατί μας αρέσει). 

 ΥΣ. Κακία δεν κρατάμε, αντιθέτως συγχωρούμε όσους δείχνουν με τη συμπεριφορά τους ότι έκαναν λάθος ή ζητούν συγγνώμη!

Γράφουν @οι shark-αστικοί