Συμβασιούχοι παιδικών σταθμών δήμου Κορινθίων: Τέλος στην «ομηρία» 10 χρόνων!
Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες κάθε χρόνο στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Κορινθίων ωστόσο από την έναρξη της εργασίας τους πριν από 10 και πλέον χρόνια, παραμένουν «συμβασιούχοι», όμηροι σε ένα ιδιότυπο καθεστώς που προσδίδει ανασφάλεια και αγωνία!

Ο λόγος για τους συμβασιούχους που κάθε χρονιά υλοποιούν τα προγράμματα ΕΣΠΑ στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, στελέχη με γνώσεις και κατάρτιση, εργαζόμενοι πλέον της 10ετίας που όμως, δεν θεωρούνταν απαραίτητο προσωπικό «τυπικά» ώστε να μονιμοποιηθούν.

Σε αυτό το ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας και την αγωνία που αυτό επιφέρει, δίνει τέλος το Κέντρο Κοινωνικής πολιτικής του δήμου και η διοίκηση του, φέρνοντας στο συμβούλιο της Παρασκευής το θέμα της μονιμοποίησης των στελεχών αυτών. Το σώμα καλείται να αποφασίσει πως οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που υλοποιούν τα ευρωπαικά προγράμματα κάθε έτος καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του κέντρου.

«Η κοινωνική ευαισθησία πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Με τον Πρόεδρο το έχουμε θέσει ως βασική προτεραιότητα σε ότι και να πράττουμε! Ήρθε λοιπόν η ώρα να ανοίξουμε τον δρόμο για την διεκδίκηση του διαχρονικού αιτήματος των εργαζομένων για την μονιμοποίησή τους. 

Είναι αδιανόητο μετά από 10 χρόνια επαναλαμβανόμενων συμβάσεων, και την απόλυτα αιτιολογημένη ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών μας σταθμών, εμείς να εθελοτυφλούμε» 

δηλώνει ο Αντιπρόεδρος του Κέντρου Μιχάλης Παρασκευάς καλώντας το σύνολο των μελών να παραστούν στην συνεδρίαση και να υπερψηφίσουν καταλήγοντας: 

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο μας Βασίλη Νανόπουλου που έμπρακτα αποδεικνύει την ευαισθησία του σε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα. Και ένα ακόμα μεγάλο Ευχαριστώ από μέρους μου στον Πρόεδρο του Κέντρου Βασίλη Ταγαρά που χωρίς καμία προσωπική ιδιοτέλεια από την ημέρα που ήρθε στο Κέντρο, ενστερνίζεται τις προτάσεις μου και πάντα σαν μια γροθιά προσπαθούμε για το καλύτερο!!!»

 

Εκ των αναφερομένων συμπεραίνει κανείς πως η πολιτική βούληση ήταν το ζητούμενο για την επίλυση του θέματος, βούληση που τόσο ο δήμαρχος Κορινθίων όσο και ο πρόεδρος του Κέντρου είχαν , ικανοποιώντας το αίτημα των υπαλλήλων και δίνοντας τους το «όπλο» εκείνο που χρειάζονταν ώστε να δικαιωθούν και δικαστικά.  

 

Χ@ra