ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ: ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
Περί Πολιτιστικού Κέντρου Μικρασιατικής Μνήμης στην Ιωνία.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 12ης Φεβρουαρίου 2024

Διαλέξαμε να απέχουμε από την ψηφοφορία, γιατί για άλλη μια φορά δεν μας εδόθησαν εισηγήσεις, ούτε έγινε παρουσίαση από τη Δημοτική αρχή των σχεδίων της Μικρασιατικής Στέγης!
Επισημάναμε ότι ένα εμβληματικό κτήριο δεν μπορεί να γίνεται χωρίς Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό και μάλιστα με τα σχέδια του 2013! Ρωτήσαμε πως θα προσαρμόσουν το κτήριο της τότε μελέτης του Αρχιτέκτονα κ.Γαλλίκα  με δεδομένο ότι η αλλαγή στο σχέδιο πόλης έγινε το 2024;
Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι είναι παραπλήσιος ο συντελεστής δόμησης! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!
Θεωρούμε ότι το σχέδιο αυτό δεν επαρκεί για τις ανάγκες της Μικρασιατικής Στέγης και ζητήσαμε να υπάρξει  ένας ειδικός που θα πρέπει να κάνει ανάλυση των κειμηλίων για να δούμε τους χώρους και τις χρήσεις. Σε αυτό συμφώνησε και η κα. Β. Ευστρατιάδου η οποία έθεσε και το θέμα της αύξησης της επισκεψιμότητας!
Η Πράσινη Πόλη λέει ΝΑΙ στην κατασκευή του κτηρίου, αλλά διαφωνεί με τη θέση του διότι αφενός δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες της Μικρασιατικής Στέγης όπως αναλύθηκαν και αφετέρου για να έχουμε ένα αξιοπρεπές κτήριο με επισκεψιμότητα, θα πρέπει να υπάρχει επαρκής χώρος στάθμευσης και προσβασιμότητα χωρίς προβλήματα.
Η θέση μας είναι να κατασκευασθεί το κτήριο αυτό στην περιοχή του στρατοπέδου στην Ποσειδωνία, διαφορετικά στο στρατόπεδο Καλογερογιάννη.
Ωστόσο δεν θα έρθουμε σε αντίθεση με το όνειρο των Μικρασιατών σεβόμενοι τον αγώνα τους!
ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ